Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών - ΚΥΣΠΕ: Τα στατιστικά Γενικής και Ειδικής
Αναλυτικά τα στατιστικά των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής

Σύμφωνα με ενημέρωση του Νίκου Φασφαλή, oλοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ με θέμα τις Μεταθέσεις Γενικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Το ΚΥΣΠΕ με βάση τα κενά εισηγήθηκε τις μεταθέσεις Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Στη Γενική Αγωγή από τις 4.488 αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 2.450, ποσοστό ικανοποιημένων 54,59%.

Στην Ειδική Αγωγή από τις 697 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 239, ποσοστό 34,29%.

Για ΚΕΔΑΣΥ από τις 250 ικανοποιήθηκαν οι 27, ποσοστό 10,80%.

Για μετάθεση με εξειδίκευση στη Νοηματική γλώσσα και στη μέθοδο Braille από τις 114 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 11, ποσοστό 9,65%.

Πιο αναλυτικά κατά ειδικότητα ικανοποιήθηκαν:

Μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις ειδικής

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Π. Ε 2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η τραγικότητα των στιγμών και ο σεβασμός στη μνήμη των αδικοχαμένων στην τραγωδία των Τεμπών, δεν μου επέτρεπε την αναλυτική ενημέρωσή σας για το θέμα των μεταθέσεων.

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Το οφείλουμε στη μνήμη των συνανθρώπων μας, των παιδιών που χάθηκαν σ' αυτό το φονικό ταξίδι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ με θέμα τις Μεταθέσεις Γενικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Οι μεταθέσεις που αποτελούν μία από τις σημαντικότερες υπηρεσιακές μεταβολές πραγματοποιήθηκαν φέτος με τη συμμετοχή των εκλεγμένων Αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ μετά από τη "σκοτεινή εποχή των δοτών" της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  που προηγήθηκε.

Καταγράφεται στα θετικά ότι καταφέραμε η διαδικασία των μεταθέσεων να ολοκληρωθεί  έγκαιρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα του Κλάδου μας για έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει.

Για το θέμα αυτό θέλω να συγχαρώ δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν τόσο εντατικά, αψηφώντας κόπο και εργασιακό ωράριο, για να πετύχουμε την έγκαιρη πραγματοποίηση των μεταθέσεων.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με την λεπτομερή εξέταση των αιτήσεων για να εγκριθούν αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου για μετάθεση και απορρίφθηκαν όσες δεν τις πληρούσαν.

Εκείνο όμως που απασχόλησε για άλλη μια φορά το ΚΥΣΠΕ είναι το θέμα, που επανειλημμένα το έχω θέσει, της ένταξης στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για λόγους υγείας. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη στην κατηγορία αυτή αφορούσαν φανερά δύσκολες  περιπτώσεις που όμως δεν περιλαμβάνονται στο σχετικό Προεδρικό διάταγμα.

Τολμώ να δηλώσω δημόσια ότι το σύστημα είναι μεν αντικειμενικό αλλά δεν αντιμετωπίζει δίκαια όσες και όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που επιβάλλει την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου εδώ και τώρα!

Επίσης σημαντικό θέμα για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων είναι η καταγραφή των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση ζήτημα που έθεσα εξ’ αρχής τονίζοντας ότι οι μεταθέσεις πρέπει να γίνουν με βάση τα πραγματικά κενά που δίνουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ της χώρας και όχι με τα κενά που έδωσαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές που και  φέτος σε συγκεκριμένες περιοχές με την εισήγηση που κατατέθηκε ήταν εκατοντάδες λιγότερα!

Στο θέμα αυτό αρνήθηκα να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου τα μειωμένα κατά εκατοντάδες κενά.

Μετά απ' αυτό ακολούθησε νέα εισήγηση από τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ για την έγκριση του μέγιστου αριθμού κενών η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Πάνω στο θέμα αυτό εκφράστηκε από μέρους και των δύο μας ως Αιρετών του Κλάδου η ανάγκη πραγματοποίησης μεταθέσεων στις νέες οργανικές των συναδέλφων Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων που εξαγγέλθηκαν, με τη νομοθέτησή τους πριν την πραγματοποίηση των διορισμών.

Το ΚΥΣΠΕ με βάση τα κενά εισηγήθηκε τις μεταθέσεις Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Στη Γενική Αγωγή  από τις 4488 αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 2450, ποσοστό ικανοποιημένων 54,59%.

Στην Ειδική Αγωγή από τις 697 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 239, ποσοστό 34,29%.

Για ΚΕΔΑΣΥ από τις 250 ικανοποιήθηκαν οι 27, ποσοστό 10,80%.

Για μετάθεση με εξειδίκευση στη Νοηματική γλώσσα και στη μέθοδο Braille από τις 114 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν οι 11, ποσοστό 9,65%.

Πιο αναλυτικά κατά ειδικότητα ικανοποιήθηκαν:

Μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης

 

Μεταθέσεις ειδικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου στο ΚΥΣΠΕ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πλήρη αποκατάσταση του θεσμού και για την επικράτηση των αρχών της Αξιοκρατίας, της Ισονομίας και πάνω απ' όλα της Διαφάνειας.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Παιδεία και τα προβλήματα των αναπληρωτών
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
γιατ
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
Η γιατρός έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς χρόνο για ανάπαυση ή σίτιση, επισημαίνοντας το ψυχικό βάρος της διαρκούς ετοιμότητας
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
γενιδ
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
ΓΣΕΕ: Παραίτηση από τον Νίκο Φωτόπουλο για να εισέλθει στο Δ.Σ. ο Κώστας Γενιδούνιας
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027