Μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά: Δικαιώθηκαν στο ΣτΕ οι γονείς του 1ου δημοτικού Αμαρουσίου
Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση για τους γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αλλά και για όλες/όλους τις/τους κατοίκους του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου των οποίων τα παιδιά θα μπορούν και πάλι να εγγραφούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις άλλες πλην της διεύθυνσης κατοικίας τους, στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΣτΕ, σε μείζονα σύνθεση αυτού (επταμελές), δικαιώθηκε η προσφυγή γονέων του Συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κατά της απόφασης μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό (Μάρτιος 2022) με αποτέλεσμα να εξοριστούν κυριολεκτικώς τα παιδιά – μαθητές του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στο οποίο παραδοσιακά από το 1938 φοιτούσαν.

Σύμφωνα με το σύλλογο εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη, η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση για τους γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αλλά και για όλες/όλους τις/τους κατοίκους του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου των οποίων τα παιδιά θα μπορούν και πάλι να εγγραφούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις άλλες πλην της διεύθυνσης κατοικίας τους, στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Σε σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:«ιδιαίτερα για το σωματείο μας αποτελεί νίκη, διότι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε αντίθετοι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό για λόγους παιδαγωγικούς αλλά και γιατί αυτή η απόφαση ελήφθη από το ΥΠΑΙΘ χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου και των γονέων και μαθητών της περιοχής ή του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό ώστε να μην εκδιωχθούν οι μαθητές του κέντρου της πόλης από το Γυμνάσιο της γειτονιάς τους.  

Δυστυχώς, πριν ακόμα καθαρογραφτεί η απόφαση και επιδοθεί στο ΥΠΑΙΘ, έσπευσε να δηλώσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι: «  Σε συμμόρφωση με τις επισημάνσεις κατά την ακροαματική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει ήδη εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας νέα υπουργική απόφαση-πλαίσιο σχετικά με τη διαδικασία χαρακτηρισμού Πειραματικών Σχολείων. Στη βάση αυτής της νέας Υπουργικής Απόφασης θα εκδοθεί άμεσα η νέα απόφαση χαρακτηρισμού του 26ου Γυμνασίου Αθηνών και του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ως Πειραματικών Σχολείων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Συνεπώς, η απόφαση δεν επηρεάζει την λειτουργία των σχολείων αυτών ως πειραματικών».

Η παραπάνω δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποτελεί κατάφορη προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την ανεξαρτησία αυτής, το κράτος δικαίου και τη συνταγματική νομιμότητα από τα πολλά (πλήγματα) που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπό την κα Ν. Κεραμέως κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας τους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αυτές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και καλεί την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Δημοκρατίας ως οφείλουν να πράξουν.

Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου, την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, την Δ. Ο. Ε. και όλες/όλους τις/τους πολίτες να πάρουν θέση επί του θέματος και με ανακοινώσεις – κινητοποιήσεις μας να επιβάλουμε το σεβασμό και την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.

Ας μην ξεχνάμε και ας το έχουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες ότι σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή: « η τήρηση και προστασία του συντάγματος και των νόμων επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών», και εμείς είμαστε αυτοί/αυτές που θα υπερασπιστούμε όλα τα παραπάνω.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν. Δ.  – Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ypotrofos
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες