Μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά: Δικαιώθηκαν στο ΣτΕ οι γονείς του 1ου δημοτικού Αμαρουσίου
Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση για τους γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αλλά και για όλες/όλους τις/τους κατοίκους του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου των οποίων τα παιδιά θα μπορούν και πάλι να εγγραφούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις άλλες πλην της διεύθυνσης κατοικίας τους, στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Γ΄ τμήματος του ΣτΕ, σε μείζονα σύνθεση αυτού (επταμελές), δικαιώθηκε η προσφυγή γονέων του Συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κατά της απόφασης μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό (Μάρτιος 2022) με αποτέλεσμα να εξοριστούν κυριολεκτικώς τα παιδιά – μαθητές του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου στο οποίο παραδοσιακά από το 1938 φοιτούσαν.

Σύμφωνα με το σύλλογο εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη, η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση για τους γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αλλά και για όλες/όλους τις/τους κατοίκους του κέντρου της πόλεως του Αμαρουσίου των οποίων τα παιδιά θα μπορούν και πάλι να εγγραφούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις άλλες πλην της διεύθυνσης κατοικίας τους, στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Σε σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:«ιδιαίτερα για το σωματείο μας αποτελεί νίκη, διότι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε αντίθετοι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό για λόγους παιδαγωγικούς αλλά και γιατί αυτή η απόφαση ελήφθη από το ΥΠΑΙΘ χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου και των γονέων και μαθητών της περιοχής ή του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε Πειραματικό ώστε να μην εκδιωχθούν οι μαθητές του κέντρου της πόλης από το Γυμνάσιο της γειτονιάς τους.  

Δυστυχώς, πριν ακόμα καθαρογραφτεί η απόφαση και επιδοθεί στο ΥΠΑΙΘ, έσπευσε να δηλώσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι: «  Σε συμμόρφωση με τις επισημάνσεις κατά την ακροαματική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει ήδη εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας νέα υπουργική απόφαση-πλαίσιο σχετικά με τη διαδικασία χαρακτηρισμού Πειραματικών Σχολείων. Στη βάση αυτής της νέας Υπουργικής Απόφασης θα εκδοθεί άμεσα η νέα απόφαση χαρακτηρισμού του 26ου Γυμνασίου Αθηνών και του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ως Πειραματικών Σχολείων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Συνεπώς, η απόφαση δεν επηρεάζει την λειτουργία των σχολείων αυτών ως πειραματικών».

Η παραπάνω δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποτελεί κατάφορη προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την ανεξαρτησία αυτής, το κράτος δικαίου και τη συνταγματική νομιμότητα από τα πολλά (πλήγματα) που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπό την κα Ν. Κεραμέως κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας τους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αυτές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και καλεί την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Δημοκρατίας ως οφείλουν να πράξουν.

Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου, την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου, την Δ. Ο. Ε. και όλες/όλους τις/τους πολίτες να πάρουν θέση επί του θέματος και με ανακοινώσεις – κινητοποιήσεις μας να επιβάλουμε το σεβασμό και την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.

Ας μην ξεχνάμε και ας το έχουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες ότι σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή: « η τήρηση και προστασία του συντάγματος και των νόμων επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών», και εμείς είμαστε αυτοί/αυτές που θα υπερασπιστούμε όλα τα παραπάνω.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν. Δ.  – Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία