τεμπη-πορεια
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επιχειρήσει την καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας μαθητών και φοιτητών διεμήνυσε ο Νίκος Φίλης

«Οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα ξεχειλίζουν οργή και αγανάκτηση και πανικοβάλουν την κυβέρνηση. Νέα παιδιά και φοιτητές εξάλλου, τα περισσότερα θύματα» τόνισε με σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α' Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφερόμενος στις μαθητικές κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει, το πρωθυπουργικό «πόρισμα» περί «ανθρώπινου λάθους» προκαλεί «με την υποκρισία και εκλαμβάνεται ως σύνθημα για συγκάλυψη, συμψηφισμό και διάχυση των ευθυνών. Όπως ακριβώς συνέβη με την πανδημία και τις υποκλοπές. Άξια όργανα της παραπληροφόρησης πολλά ΜΜΕ, αποδύονται σε αγώνα να πείσουν το κοινό τους ότι όλα ήταν υπόθεση ενός ανθρώπου» ανέφερε και συνέχισε: 

 «Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε πριν μια εβδομάδα από τη Λάρισα ότι «από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι». Σήμερα γνωρίζουμε ότι η προεκλογική γλώσσα, όπως και οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή για «διασφάλιση της ασφάλειας», έκρυβαν την εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών υποδομών. Με τραγικές συνέπειες.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι υπουργοί Προστασίας Πολίτη και Παιδείας, είναι να μη διανοηθούν να επιχειρήσουν καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας. Να «μαζέψουν» αμέσως τις δυνάμεις καταστολής. Και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, να μην τολμήσουν να χαρακτηρίσουν απόντες από τα μαθήματα όσους δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις αγώνα και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλαμαράκια
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
4 στα 10 προϊόντα έχουν λάθος εμπορική ονομασία – Πρώτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική τεκμηρίωση απάτης στην αγορά κεφαλόποδων
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας