τεμπη-πορεια
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επιχειρήσει την καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας μαθητών και φοιτητών διεμήνυσε ο Νίκος Φίλης

«Οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα ξεχειλίζουν οργή και αγανάκτηση και πανικοβάλουν την κυβέρνηση. Νέα παιδιά και φοιτητές εξάλλου, τα περισσότερα θύματα» τόνισε με σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α' Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφερόμενος στις μαθητικές κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει, το πρωθυπουργικό «πόρισμα» περί «ανθρώπινου λάθους» προκαλεί «με την υποκρισία και εκλαμβάνεται ως σύνθημα για συγκάλυψη, συμψηφισμό και διάχυση των ευθυνών. Όπως ακριβώς συνέβη με την πανδημία και τις υποκλοπές. Άξια όργανα της παραπληροφόρησης πολλά ΜΜΕ, αποδύονται σε αγώνα να πείσουν το κοινό τους ότι όλα ήταν υπόθεση ενός ανθρώπου» ανέφερε και συνέχισε: 

 «Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε πριν μια εβδομάδα από τη Λάρισα ότι «από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι». Σήμερα γνωρίζουμε ότι η προεκλογική γλώσσα, όπως και οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή για «διασφάλιση της ασφάλειας», έκρυβαν την εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών υποδομών. Με τραγικές συνέπειες.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι υπουργοί Προστασίας Πολίτη και Παιδείας, είναι να μη διανοηθούν να επιχειρήσουν καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας. Να «μαζέψουν» αμέσως τις δυνάμεις καταστολής. Και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, να μην τολμήσουν να χαρακτηρίσουν απόντες από τα μαθήματα όσους δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις αγώνα και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αυγά το καλοκαίρι: Το λάθος στην αποθήκευση που μειώνει τη φρεσκάδα τους

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: 8 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα, όριο 25 ανά τμήμα στο Δημοτικό
Στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία - Η "έκπληξη" με το μέσο όρο μαθητών ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα έναντι της Ε.Ε.
Σοφία Ζαχαράκη: 8 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα, όριο 25 ανά τμήμα στο Δημοτικό