tempi-pame-kai-opou-bgei
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Η νεολαία δείχνει το δρόμο και ζητά δικαιοσύνη

Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την θλίψη και την οργή τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν νέα παιδιά. Η νεολαία ζητά δικαιοσύνη και απαντήσεις για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων φωνάζοντας «Ποτέ ξανά!»

Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών σύλλογοι εκπαιδευτικών, φορείς και συλλογικότητες.

Κλειστές είναι σήμερα σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη η σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων, ενώ συμβολικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες σχολές της Αθήνας οι οποίες καλούσαν στη σημερινή πορεία (Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Ιατρικής Αθηνών, Οδοντιατρικής Αθηνών, Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Φυσικού ΕΚΠΑ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου Πανεπιστημίου, Τοπογράφων ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Ναυπηγών ΕΜΠ, Σχολής Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, Σχολής Επιστημών Τεχνών και Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Σχολής Επιστημών τροφίμων ΠΑΔΑ, οι σύλλογοι οικοτρόφων: Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, νέων φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ).

Τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του βιώνει το ΑΠΘ, όπου ως τώρα έχουν καταγραφεί 9 νεκροί φοιτητές και 26 τραυματίες. 

Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και την τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής 36 νεκροί με τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ να έχει ενημερώσει 11 οικογένειες ενώ η «επώδυνη διαδικασία» συνεχίζεται. Συνολικά για νοσηλεία παραμένουν 38 από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου με τους 31 να είναι σε απλές κλίνες και τους επτά σε ΜΕΘ.

τεμπη-μαθητες
τεμπη1
τεμπη-πορεια

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Σε εκλογική ετοιμότητα η Χαριλάου Τρικούπη – Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών
Πίνακες α) κατάταξης εκπαιδευτικών και β) αποκλειόμενων υποψηφίων κλάδου ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ08 για τον δευτεροβάθμιο κύκλο των Ευρωπαϊκών...
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών