Σύγκρουση τρένων
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Φοιτητές: Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους...

Ξεσηκώνονται οι φοιτητές για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς συμφοιτητές τους...

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν αύριο σιωπηρή διαμαρτυρία στην περιφέρεια, ενώ τονίζουν ότι το πολύνεκρο και τραγικό δυστύχημα δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να αποδοθεί σε «κακιά στιγμή»….

«Είναι η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» που κατήγγειλαν οι επιζώντες- επιβάτες του τρένου, αυτή που μπροστά στα κέρδη των εταιρειών θυσιάζει τα μέτρα ασφαλείας, την ύπαρξη προσωπικού, τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, τη συντήρηση τρένων και γραμμών, σε τελική ανάλυση θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζοντας την ως κόστος που πρέπει να περιοριστεί…», συμπληρώνουν.

Ολη η ανακοίνωση των φοιτητών

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ - ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς…

Με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε από χτες το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί φοιτητές. Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους, να στηριχθούν άμεσα, με κάθε αναγκαίο τρόπο οι οικογένειες των θυμάτων.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτα.

Η θλίψη γίνεται οργή που ξεχειλίζει! Πως γίνεται το 2023 να χάνουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, τόσο άδικα; Όσο περνάνε οι ώρες πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις που δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.

Το πολύνεκρο και τραγικό δυστύχημα δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να αποδοθεί σε «κακιά στιγμή»…. Είναι η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» που κατήγγειλαν οι επιζώντες- επιβάτες του τρένου, αυτή που μπροστά στα κέρδη των εταιρειών θυσιάζει τα μέτρα ασφαλείας, την ύπαρξη προσωπικού, τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, τη συντήρηση τρένων και γραμμών, σε τελική ανάλυση θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζοντας την ως κόστος που πρέπει να περιοριστεί…

Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, των τραυματιών. Για μας αλληλεγγύη σημαίνει αγώνας εδώ και τώρα ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους. Σημαίνει απαίτηση από το κράτος ολόπλευρης στήριξης των ανθρώπων που τώρα το έχουν ανάγκη. Σημαίνει διεκδίκηση όλων των αναγκαίων μέτρων για σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

Προχωράμε σε σιωπηρή διαμαρτυρία την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 18:00, στην περιφέρεια

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα