nipiagogeio_aspropirogos
Άγνωστοι βανδάλισαν το 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά - «Διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονέων», λέει ο δήμαρχος

Εκτεταμένοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο 9ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου στη Γκορυτσά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, που κάνει λόγο για άκρως επικίνδυνες ζημιές.

Αναλυτικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τα αρμόδια συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να ενημερώνονται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, για τις τεράστιες καταστροφές στο σύνολο σχεδόν των υποδομών ηλεκτροδότησης, που προκλήθηκαν.

Άγνωστοι αφαίρεσαν όλα τα κεντρικά καλώδια ηλεκτροδότησης του σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο και περιμετρικά και αφαίρεσαν και το ρολόι παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, αφήνοντας ακάλυπτο και άκρως επικίνδυνο καλώδιο.

Αναφορικά με την αποκατάσταση των φθορών, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα υλικά και επικοινωνώντας με τους αρμόδιους φορείς ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ για επαναφορά της ηλεκτροδότησης του Σχολείου.

Παράλληλα, φρόντισαν για την ασφάλεια όλου του εξοπλισμού (Η/Υ, αρχεία κ.α.) του Σχολείου, να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου για να μην γίνουν και αυτά αντικείμενο κλοπής

Μελετίου: «Διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονέων»

«Για μία ακόμη φορά, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου υπέστησαν εκτεταμένους βανδαλισμούς, ένα φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την τοπική μας κοινωνία» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος Ασπροπύργου με αφορμή τις εκταταμένες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι 

«Καθημερινά, οι υποδομές μας και ιδιαίτερα τα σχολεία όπως και οι παιδικές χαρές γίνονται αποδέκτες βανδαλισμών. Αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές οδηγούν σε μεγάλες καταστροφές επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά κυρίως διαταράσσουν το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονέων, επηρεάζοντας την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών. Κάναμε, όπως πάντα το καθήκον μας, κυρίως για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και θα συνεχίσουμε. Όμως, οφείλουν και οι υπηρεσίες καταστολής να δώσουν τέλος στην άκρατη παρανομία για να μην μπαίνουν ζωές σε κίνδυνο και να μην σταματούν να λειτουργούν τα Σχολεία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ατμομάγειρας ρυζιού
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει 300.000 ευρώ μετά από απόλυση λόγω… ατμομάγειρα ρυζιού
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει αποζημίωση 264.000 λιρών για άδικη απόλυση και δυσμενή μεταχείριση
Καθαρίστρια πανεπιστημίου κερδίζει 300.000 ευρώ μετά από απόλυση λόγω… ατμομάγειρα ρυζιού
ΜΑΚΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού Μάκης Μακρής στο alfavita.gr: Τέτοιους δασκάλους θέλουμε!
Δήλωση στο alfavita.gr του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού, κ. Μάκη Μακρή, για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ...
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παπάγου–Χολαργού Μάκης Μακρής στο alfavita.gr: Τέτοιους δασκάλους θέλουμε!