Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 40, 44, 33 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο εκ των συλληφθέντων εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένων, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε συνεργός τους, προφασιζόμενος ότι είναι υπάλληλος εταιρείας παροχής ρεύματος, ζητώντας τους παράλληλα χρηματική αμοιβή.
Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν δύο εκ των δραστών, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από φωταγωγό πολυκατοικίας, ενώ συνελήφθησαν και άλλοι δύο συνεργοί που εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου έναντι της πολυκατοικίας.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα άτομα αυτά εισήλθαν σε μία ακόμη οικία ηλικιωμένου και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και έγγραφα, πριν από 10 ημέρες.
Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (38χρονος) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές
Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom