Νίκη κεραμέως
Το άρθρο 35 του Σχεδίου Νόμου «"Ζούμε Αρμονικά Μαζί - Σπάμε τη Σιωπή": Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις»

Το άρθρο 35 του Σχεδίου Νόμου «"Ζούμε Αρμονικά Μαζί - Σπάμε τη Σιωπή": Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις» έχει αποσυρθεί, μετά τα σχόλια τα οποία διατυπώθηκαν στη δημόσια διαβούλευση , δήλωσε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Πρόκειται για το άρθρο για τις μετατάξεις το οποίο όριζε τα εξής:

Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων του άρθρου 13Α του ν. 4310/2014 (Α΄ 258) και μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) μετατάσσονται στα Κέντρα Έρευνας που συνιστώνται με τα άρθρα 17 έως 19 του παρόντος και στα λοιπά Κέντρα Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών, με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μετά από αίτησή τους, που υποβάλλεται στην Ακαδημία Αθηνών και εγκρίνεται από τη Σύγκλητό της, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εφορευτικής Επιτροπής του οικείου Κέντρου Έρευνας.

Με τη δημοσίευση της απόφασης του πρώτου εδαφίου ολοκληρώνεται η μετάταξη και οι μεν ερευνητές καταλαμβάνουν προσωποπαγή θέση ερευνητή της ίδιας βαθμίδας με το ίδιο ή συναφές γνωστικό αντικείμενο, τα δε μέλη Δ.Ε.Π. καταλαμβάνουν προσωποπαγή θέση ερευνητή αντίστοιχης βαθμίδας με το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο γνωστικό αντικείμενο εμπίπτει στους σκοπούς ή στις ερευνητικές δράσεις του Κέντρου Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών, στο οποίο μετατάσσονται.

Από την ολοκλήρωση της μετάταξής τους, λαμβάνουν τις αποδοχές των ερευνητών της Ακαδημίας Αθηνών με αναγνώριση της με οποιαδήποτε σχέση προϋπηρεσίας και εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τα άρθρα 123 και 132 έως 135. του ν. 4472/2017 (Α΄ 74, διόρθ. σφάλμ. Α΄ 75), εξελίσσονται και αξιολογούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των άρθρων 18 και 29 του ν. 4310/2014.

Οι προσωποπαγείς θέσεις του προηγούμενου εδαφίου καταργούνται αυτοδικαίως, όταν τα ανωτέρω πρόσωπα συνταξιοδοτηθούν, συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ερευνητών, εκλείψουν ή παραιτηθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
Στην ερώτηση θίγονται ζητήματα εγκυρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
ypourgeio metanasteusis
ΑΣΕΠ 2Κ/2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 87 μόνιμες θέσεις στο υπ. Μετανάστευσης
Οι πίνακες για τις 87 θέσεις μόνιμου προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
ΑΣΕΠ 2Κ/2022: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 87 μόνιμες θέσεις στο υπ. Μετανάστευσης