εκπαιδευτικοι
Η μη αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου συνιστά, εκουσίως ή ακουσίως, αξιοκρατική διολίσθηση εφόσον εκπίπτει κάθε έννοια, έστω τυπικής, «αξιοκρατικής» επιλογής υποψήφιων εκπαιδευτικών...

Μια σοβαρή καταγγελία έφτασε στο alfavita.gr από αναπληρωτή καθηγητή Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά). 

Η καταγγελία αφορά στη μη αναγνώριση (μοριοδότηση στη 2ΓΕ/2023) του Διπλώματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης ως integrated master.

Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός επικοινώνησε με το alfavita.gr για να καταγγείλλει το εξής: 

Την περίοδο αυτή δημοσιεύθηκε η προκήρυξη 2ΓΕ/2023 στις 20 Φεβ. 2023 για τη: «διαδικασία κατάταξης ... υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.»

Με βάσει την προκήρυξη (και τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις) το δίπλωμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν αναγνωρίζεται ως ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master). Άρα, στην προκήρυξη δεν μοριοδοτείται...

Η σχολή των Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, από την οποία αποφοίτησα, έχει μετονομαστεί σε σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.
Η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών παρέχει δίπλωμα το οποίο αναγνωρίζεται ως ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master). Ωστόσο, το δίπλωμα της σχολής των Ηλεκτρονικών Μηχανικών δεν αναγνωρίζεται ως integrated master.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 13-02-2020 με έγγραφό του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 3010/13-02-2020) και σε εφαρμογή απόφασης της 520ης/13-02-2020 συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος, αιτήθηκε την τροποποίηση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης για την αναγνώριση του διπλώματος των Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ως integrated master.

Έκτοτε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από το ΥΠΑΙΘ για το εν λόγω θέμα...

Προσωπικά, έχω υποβάλει δύο έγγραφα ερωτήματα/αιτήματα στο υπουργείο παιδείας το οποίο κωφεύει. Επίσης, το τελευταίο διάστημα, έπειτα από προσωπική επικοινωνία με την Διοίκηση της σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης για το θέμα, διαπίστωσα μετά λύπης ότι, εφόσον έχει γίνει αίτημα κατά το παρελθόν στο ΥΠΑΙΘ, και παρότι έχει βαλτώσει, η Διοίκηση της σχολής νίπτει τας χείρας της και αρνείται να ενεργήσει η ίδια, περαιτέρω, για την επίλυση του προβλήματος...

Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του Πολυτεχνείου Κρήτης ως INTEGRATED MASTER συνιστά, κατά τη γνώμη μου, μία κατάφωρη ολιγωρία η οποία έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στην τοποθέτηση υποψήφιων εκπαιδευτικών, αποφοίτων Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως εμού, στους πίνακες κατάταξης. Επιπλέον, συνιστά, εκουσίως ή ακουσίως, αξιοκρατική διολίσθηση εφόσον εκπίπτει κάθε έννοια, έστω τυπικής, «αξιοκρατικής» επιλογής υποψήφιων εκπαιδευτικών...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Νικόλαος Γεωργαντώνης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης
Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης, Πληροφορικός

ΥΓ: Διαθέσιμα εάν ζητηθούν: Η σχετική αλληλογραφία και πρωτοκολλημένα έγγραφα/αιτήματα, που επιβεβαιώνουν όσα αναφέρονται στην καταγγελία. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα