ζέττα-μακρή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Αποκλειστική ευθύνη του κάθε υποψηφίου» η συμπλήρωση της αίτησης, είπε η κ.Μακρή

Οι εκπαιδευτικοί φταίνε για όλα, ανάμεσα στα οποία και τα προβλήματα στο σύστημα “Έπαφος”(η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία κατατίθενται οι αιτήσεις για τις νέες κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων),που μπλόκαρε υποψηφιότητες για λόγους “τεχνικού σφάλματος”...

Αυτή είναι η τακτική του υπουργείου Παιδείας, όπως την περιγράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυριακή Μάλαμα, ερώτηση της οποίας συζητήθηκε στη Βουλή. Η ερώτηση απευθυνόταν προς το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τη δυσλειτουργία του συστήματος “Έπαφος”, εξαιτίας της οποίας αποκλείονται υποψήφιοι από τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η Κυριακή Μάλαμα ανέπτυξε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εν υπηρεσία διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αφύτου Χαλκιδικής, η οποία για ασήμαντο σφάλμα παραδρομής δεν μπόρεσε να καταθέσει την υποψηφιότητα της. Όπως τόνισε η Κυριακή Μάλαμα, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι το μόνο καθώς, σε συνέχεια της κατάθεσης της σχετικής κοινοβουλευτικής επίκαιρης ερώτησης, έχει γίνει γνώστης αρκετών ακόμα αντίστοιχων περιπτώσεων. Η Κυριακή Μάλαμα κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να δώσει την δυνατότητα θεραπείας αυτών των σφαλμάτων, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Προς γενική έκπληξη όλων, η υφυπουργός Παιδείας εμφανίστηκε γραφειοκρατικά αμετακίνητη, αναφέρθηκε σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, επέδειξε μνημειώδη ακινησία σε σχέση με ένα τόσο απλό ζήτημα, ενώ έψεξε τους εκπαιδευτικούς που, είτε εκ παραδρομής, είτε επειδή η πλατφόρμα δεν παρέχει βέλτιστο περιβάλλον χρήσης, δεν “κλίκαραν” ένα κουτάκι.

«Αυτή η συμπεριφορά παραπέμπει συνολικά στην αλαζονική νοοτροπία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θα κριθεί πάρα πολύ αυστηρά στις επερχόμενες εκλογές», σχολίασε η βουλευτής. 

Δείτε το βίντεο της συζήτησης:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα