kallitexnes_poreia
«Εμείς οι άνθρωποι του Πολιτισμού, που δύο μήνες τώρα υπερασπιζόμαστε τις σπουδές μας και παλεύουμε γι’ αυτές, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και προς τους αγώνες των δασκάλων και των καθηγητών για δημόσια Παιδεία»

Δυναμικό «παρών» στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών δίνουν οι καλλιτέχνες, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος να στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών που «σε δύσκολες συνθήκες και τραγικά υποαμοιβόμενοι δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας».

«Εμείς οι άνθρωποι του Πολιτισμού, που δύο μήνες τώρα υπερασπιζόμαστε τις σπουδές μας και παλεύουμε γι’ αυτές δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και προς τους αγώνες των δασκάλων και των καθηγητών, που σε δύσκολες συνθήκες και τραγικά υποαμοιβόμενοι δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στέκεται αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και χαιρετίζει τον αγώνα τους ενάντια στην ατομική αξιολόγηση» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προαναγγέλλει δράσεις και κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες καθώς συνεχίζεται κι ο δικός τους ο αγώνας ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών.

Αύριο, οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία κατά της ατομικής αξιολόγησης του νόμου Κεραμέως, ενώ για τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας-αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Σύσσωμοι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και τα σωματεία όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος:

Αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 στο χώρο του Ωδείου Αθηνών, την ώρα της συνάντησής μας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας. Προσερχόμαστε στη συνάντηση και προσδοκούμε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί σε σημαντικές ειδικότητες και κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 όπως οι σκηνοθέτες, οι κινηματογραφιστές, οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας, οι τραγουδιστές, οι καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, η Ομοσπονδία καλλιτεχνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θεωρούμε επιβεβλημένο στη συνάντηση να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπροσώπευση των θεσμικών φορέων των εργαζομένων στον σύγχρονο Πολιτισμό. Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα των αγώνων μας εδώ και δύο μήνες. Είναι καθοριστική από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένοι.

Τα αιτήματά μας:

Η απόσυρση από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όλων των ρυθμίσεων που αφορούν στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό

Η υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ήδη ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.)

Η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Παροχή Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Συγγραμμάτων στο Σπουδαστικό Σώμα.

Την ίδια μέρα στις 17:00 το απόγευμα, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αρχαιολόγων, των εργαζομένων των μουσείων και των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, την ώρα της παρουσίασης του σχεδίου για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, κάθε αγωνιζόμενο πολίτη να υπερασπιστούμε μαζί το δημόσιο χαρακτήρα των Μουσείων.

  • Εμείς οι άνθρωποι του Πολιτισμού, που δύο μήνες τώρα υπερασπιζόμαστε τις σπουδές μας και παλεύουμε γι’ αυτές δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και προς τους αγώνες των δασκάλων και των καθηγητών, που σε δύσκολες συνθήκες και τραγικά υποαμοιβόμενοι δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στέκεται αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και χαιρετίζει τον αγώνα τους ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα, αν δεν οδηγηθούν τα πράγματα σε αίσια έκβαση από τη συνάντηση της Τετάρτης, προετοιμαζόμαστε και εντείνουμε τις δράσεις μας:

  • Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου με ένα παραδοσιακό μεσημεριανό happening με στοιχεία της παράδοσης μας, το οποίο θα ξεδιπλωθεί στο Κέντρο της Αθήνας(Στο ΡΕΞ στην Πανεπιστημίου).
  • Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση την ώρα που θα καταθέσουμε την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.
  • Όλοι και όλες δίνουμε δυναμικό παρόν στην μουσική διαμαρτυρία που οργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία