ekpaideytikos
«Να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών»

Τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών που πέτυχαν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κατά τα έτη 2004, 2006 και 2008 ζητάει με νέα ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Όπως τονίζεται, οι επιτυχόντες των συγκεκριμένων ημερομηνιών μετά από τις αποφάσεις για τον αναδρομικό διορισμό τους, δεν εμποδίζουν, μα ούτε επηρεάζουν όσους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Τέλος, τονίζεται η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν τα αμέτρητα κενά που έχουν οι σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες/ουσες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους/ες πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους/στις δικαστικά δικαιωμένους/ες εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον διορισμό των συναδέλφων αυτών.

Ταυτόχρονα απαιτούμε κάλυψη των χιλιάδων κενών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και επιτέλους να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας
«Στο στόχαστρο η μονιμότητα και το δημόσιο σχολείο» – Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας για τη συνταγματική αναθεώρηση
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας
Σοφία Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο
Σοφία Ζαχαράκη: Με ευθύνη και συνεννόηση χτίζουμε τα νέα γερά θεμέλια του Λυκείου-Το Εθνικό Απολυτήριο
Στη βάση των μαθητών το νέο Λύκειο: Η Ζαχαράκη ανοίγει τον Εθνικό Διάλογο για το Εθνικό Απολυτήριο και τις αλλαγές στις Πανελλαδικές
Σοφία Ζαχαράκη: Με ευθύνη και συνεννόηση χτίζουμε τα νέα γερά θεμέλια του Λυκείου-Το Εθνικό Απολυτήριο
μαθητής
«Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά;»: Καταγγελία για λεκτική προσβολή μαθητών σε λύκειο
Υπό εξέταση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφορές για ψυχολογική πίεση και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος μαθητών Α’ Λυκείου κατά τη διάρκεια...
«Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά;»: Καταγγελία για λεκτική προσβολή μαθητών σε λύκειο