ekpaideytikos
«Να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών»

Τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών που πέτυχαν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κατά τα έτη 2004, 2006 και 2008 ζητάει με νέα ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Όπως τονίζεται, οι επιτυχόντες των συγκεκριμένων ημερομηνιών μετά από τις αποφάσεις για τον αναδρομικό διορισμό τους, δεν εμποδίζουν, μα ούτε επηρεάζουν όσους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Τέλος, τονίζεται η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα καλύψουν τα αμέτρητα κενά που έχουν οι σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες/ουσες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους/ες πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους/στις δικαστικά δικαιωμένους/ες εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον διορισμό των συναδέλφων αυτών.

Ταυτόχρονα απαιτούμε κάλυψη των χιλιάδων κενών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και επιτέλους να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ενημέρωση Ιακωβίδη για τις νέες άδειες ιδιωτικού έργου και τις μεταθέσεις στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
aithousa
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δημοσιοποίησε τους πίνακες μετά την άρση των ισοβαθμιών
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Δίκη Χρυσής Αυγής
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επικύρωσε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης –Το alfavita...
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Kintzios _slider.jpg
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
«Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου. Οι προτάσεις για Δίκαιη Τιμή» Πέμπτη, 5 Μαρτίου...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή