τάξη σχολείο

Παρουσιάζουμε παρακάτω Επιστολή που έλαβε το alfavita.gr από μητέρα που έχει τέκνα που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Κορίνθου. Η μητέρα σημειώνει ότι το σχολείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε βασικά υλικά και ο Σύλλογος Γονέων συνεισφέρει ότι μπορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Σύμφωνα με την μητέρα τα χρήματα που βάζει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων στα σχολεία είναι ελάχιστα και καθυστερούν πάντα, ενώ η ίδια η σχολική επιτροπή κρατά  σχεδόν  τα μισά χρήματα «για να πληρώνει τη ΔΕΗ και τα πετρέλαια των σχολείων η ίδια». Κάτι τέτοιο μπορεί μόνο υποψίες να εγείρει, καθώς οι διευθυντές μπορούν με τα χρήματα που τους δίνονται να πληρώνουν την ύδρευση, το τηλέφωνο και άλλα έξοδα του σχολείου, αλλά δεν μπορούν να πληρώνουν τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο; Για ποιο λόγο; Με ποια λογική;

Η Επιστολή της μητέρας

Αξιότιμοι κύριοι,

Έχω τέκνα που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Κορίνθου. Το σχολείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε βασικά υλικά και ο Σύλλογος Γονέων συνεισφέρει ότι μπορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διευθυντής του δημοτικού μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα που βάζει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων στα σχολεία είναι ελάχιστα και καθυστερούν πάντα. Η Σχολική Επιτροπή κρατά  σχεδόν  τα μισά χρήματα «για να πληρώνει τη ΔΕΗ και τα πετρέλαια των σχολείων η ίδια». Κάτι τέτοιο μπορεί μόνο υποψίες να εγείρει, καθώς οι διευθυντές μπορούν με τα χρήματα που τους δίνονται να πληρώνουν την ύδρευση, το τηλέφωνο και άλλα έξοδα του σχολείου, αλλά δεν μπορούν να πληρώνουν τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο; Για ποιο λόγο; Με ποια λογική;

Επίσης, ο διευθυντής του σχολείου μας ενημέρωσε ότι αυτό συμβαίνει από το 2019 που ανέλαβε καθήκοντα η συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή και παρόλο που έγιναν παράπονα, δεν άλλαξε τίποτε από τότε.

Κατόπιν κάποιας έρευνάς μου στη Διαύγεια, διαπίστωσα ότι ισχύουν όλα όσα μας είπε ο διευθυντής.

1. Παρακράτηση των μισών χρημάτων: Στη Γ’ Κατανομή του 2022 η Σχολική Επιτροπή αποδέχτηκε το ποσό των 84.540,00 €. Στα σχολεία η Σχολική Επιτροπή μοίρασε το ποσό των 35.799,24€. Κάτω από τα μισά χρήματα!!!  (Βλ. επισυναπτόμενα έγγραφα)

2. Το κράτος δίνει στις Σχολικές Επιτροπές ΕΠΙΠΛΕΟΝ ποσό για τα πετρέλαια κάθε χρόνο.  Φέτος έδωσε το ποσό των 35.965,00 €!!! Που πήγε αυτό το ποσό; (Βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο)

3. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση:  Η Σχολική Επιτροπή έχει αποδεχτεί την Δ’ Κατανομή, το ποσό των 77.187,00 € από τις 21 Δεκεμβρίου 2022. Το ποσό αυτό δεν έχει ακόμη κατανεμηθεί στα σχολεία!!!

(Βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο)

 Παρακαλούμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα των σχολείων μας και να σταματήσει αυτή η αδιαφάνεια και αυθαιρεσία εις βάρος των παιδιών μας!

  

                                                                                                             Με εκτίμηση,

                                                                                                         Ζίμπου Ελευθερία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας - Οι ομιλίες συνέδρων και τα στρογγυλά τραπέζια
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;