Νέο μήνυμα του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλεξ. Κόπτση: Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα Κυριακή
Η απάντηση των εκπαιδευτικών: Ενημερωτικό για την κακοκαιρία και τις οδηγίες για “τηλεκπαίδευση”

Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Α΄θμιας, Β΄θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ. Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Η απάντηση των εκπαιδευτικών (A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής ΑΡ. ΠΡΩΤ.283 Ενημερωτικό για την κακοκαιρία και τις οδηγίες για “τηλεκπαίδευση”) 

Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του

Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης

Συνάδελφοι/ισσες, Σάββατο βράδυ οι Διευθύντριες/ντες, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ειδοποιήθηκαν με email ότι Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας ενδέχεται να αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, άρα για όσο χρειαστεί θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση. Επομένως καλούνται να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς και γονείς. Επιπρόσθετα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προετοιμαστούν έγκαιρα!

Το Δ. Σ. Της ΕΛΜΕ πληροφορεί τα μέλη του σωματείου μας ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, διότι πολύ απλά κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον προσωπικό του εξοπλισμό! ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ με τον εξοπλισμό που όφειλε το Υπουργείο να έχει ήδη παράσχει σε όλα τα σχολεία με ενιαίο τρόπο, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα σχολεία τους ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ.

Η τακτική του Υπουργείου να βάζει σε λειτουργία την τηλεκπαίδευση για χρονικό διάστημα μιας ή δυο ημερών δεν στοχεύει στη στήριξη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, αφού η πλειοψηφία των μαθητών/μαθητριών δεν έχουν εξοπλισμό ή γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, επειδή τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος. Το παιχνίδι στο χιόνι και η κίνηση θα έχει απείρως ευεργετικότερα αποτελέσματα για τα παιδιά από την καθήλωση στον υπολογιστή, όσο για το μαθησιακό κενό της μιας ή των δύο ημερών θα καλυφθεί με τη δια ζώσης διδασκαλία. Άλλωστε, όταν τα κενά οφείλονται στις ελλείψεις καθηγητών ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα το Υπουργείο κάνει το κορόιδο! Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία, τόσο έναντι της πανδημίας του ιού covid 19, όσο και από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Αν το Υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των παιδιών θα είχε φροντίσει να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν μέσα στη μέση της χρονιάς, να μειώσει τον αριθμό των παιδιών στην τάξη, δεν θα υπονόμευε τις δομές ειδικής αγωγής, θα έπαιρνε μέτρα για να ενισχυθεί η ενισχυτική διδασκαλία για να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στον δίχρονο εγκλεισμό και την τηλεκπαίδευση.

Άλλωστε ισχύει η απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΓΣ των Προέδρων 16-10-21 περί τηλεκπαίδευσης: " Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία.”

Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του

Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ανάγνωση στο σκοτάδι, μαθητής, φακός, βιβλίο
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
«Οι βιβλιοθήκες αποτελούν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους»
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
anoia.jpg
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας
Για την έρευνα συλλέχθηκαν πληροφορίες από μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, γενετικές αναλύσεις και δεδομένα παρατήρησης από χιλιάδες ασθενείς για...
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας