καθαρίστριες σχολείων
Tριτοκοσμικές συνθήκες στο δημοτικό σχολείο λόγω απουσίας καθαρίστριας - «Η δημοτική αρχή Υδραίου βλάπτει σοβαρά την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Χωρίς καθαρίστρια έχει μείνει το δημοτικό σχολείο Λιαπάδων με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αναγκάζονται να καθαρίζουν καθημερινά το σχολείο, να αδειάζουν τα καλαθάκια, να απολυμαίνουν μαζί με τους μαθητές τους τις επιφάνειες που χρησιμοποιούν προκειμένου να προστατέψουν στοιχειωδώς τους μαθητές. 

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, τις τελευταίες ημέρες οι γονείς αναγκάστηκαν να συνδράμουν στην καθαριότητα των τουαλετών και των υπολοίπων χώρων του σχολείου.

Παρά το γεγονός ότι από τις 17 Ιανουαρίου απουσιάζει με νόμιμη άδεια η καθαρίστρια του σχολείου, και ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων ειδοποίησαν έγκαιρα τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την απουσία της, η απάντηση του Δήμου ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης του προσωπικού καθαριότητας!

Το αποτέλεσμα; Στο σχολείο να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες μετατρέποντας το σχολείο σε υγειονομική βόμβα με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών!

Η ανακοίνωση του συλλόγου: 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες εκπαιδευτικών, από τις 17 Ιανουαρίου απουσιάζει με νόμιμη άδεια η καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Λιαπάδων με αποτέλεσμα στο σχολείο να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες μετατρέποντας το σχολείο σε υγειονομική βόμβα με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς  αναγκάζονται να καθαρίζουν καθημερινά το σχολείο, να αδειάζουν τα καλαθάκια, να απολυμαίνουν μαζί με τους μαθητές τους τις επιφάνειες που χρησιμοποιούν προκειμένου να προστατέψουν στοιχειωδώς τους μαθητές τους! Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες αναγκάστηκαν και γονείς να συνδράμουν στην καθαριότητα των τουαλετών και των υπολοίπων χώρων του σχολείου.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο , καθώς την περίοδο της πανδημίας ήταν σύνηθες να αναστέλλουν τη λειτουργία τους πολλές σχολικές μονάδες εξαιτίας της έλλειψης του προσωπικού καθαριότητας με αποτέλεσμα να μην τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου έγκαιρα ειδοποίησαν τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την απουσία της καθαρίστριας, αλλά η απάντηση του Δήμου ήταν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης του προσωπικού καθαριότητας! Με δεδομένο ότι κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες, εξαιτίας της απροθυμίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες που δημιουργούνται στο προσωπικό καθαριότητας,  είναι προφανές ότι  κανένα πρωτόκολλο καθαριότητας δεν μπορεί να τηρηθεί ιδιαίτερα με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν. Ιώσεις του αναπνευστικού, γρίπη και κορωνοϊός αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αφήνουν εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.  Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Εδώ και χρόνια λέμε ότι η καθαριότητα των σχολείων πρέπει να καλύπτεται από μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες!

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση λύση του προβλήματος μας λόγων των υγειονομικών αναγκών και  καθιστούμε υπεύθυνη τη δημοτική αρχή για οτιδήποτε προκύψει σε όλα τα σχολεία που παρατηρούνται αντίστοιχα προβλήματα εξαιτίας της ελλιπούς καθαριότητάς τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα