poster_1.jpg
Εκδήλωση την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9) με θέμα «Η βία στα σχολεία».

Στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρουν οι γονείς, «είναι να ευαισθητοποιήσουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το βαθιά κοινωνικό θέμα της σχολικής βίας που συνεχώς φουντώνει,  να προσδιορίσουμε το πλαίσιο της εμφάνισής της, τόσο ως ψυχικό όσο και ως κοινωνικό φαινόμενο, να εντοπίσουμε ολόπλευρα τις αιτίες που τη γεννούν, με τη συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων και να αναζητήσουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από δύο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του αθλητισμού, επιδιώκοντας να προβάλουμε τις δυνατότητες του αθλητισμού ως ένα ισχυρό μέσο ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και αποφυγής απομόνωσης και ενδεχόμενων ψυχικών νόσων. Αλλά και ως ένα μέσο δημιουργίας κλίματος αδελφοσύνης, που οδηγεί  από το “εγώ” στο “εμείς”.

«Επιπλέον, επιθυμούμε να αναδείξουμε τις αξίες της θεατρικής αγωγής στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων ως προς την έκφραση των συναισθημάτων (θετικών ή αρνητικών), την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων αυτοελέγχου, τη γνωριμία με τον εαυτό τους, τις αντοχές τους, τις ικανότητές τους αλλά και με τον “άλλον”, την κοινωνικοποίηση και τη συλλογική δημιουργία μέσα από την αρμονική συνεργασία, τη δημιουργική διοχέτευση των ιδεών και την ανάπτυξη της αντίληψης. Αναγνωρίζοντας ότι η τέχνη του θεάτρου λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα και έχει τόσο θεραπευτικό όσο και ενωτικό χαρακτήρα, ενώ συχνά μπορεί να μετατραπεί στα χέρια του εμψυχωτή σε εργαλείο κοινωνικής μάθησης και παρέμβασης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παιδιά από τις ομάδες εφήβων της Θεατρικής αγωγής της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς με βιωματική δράση που θα λειτουργήσει ως προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων βίας που βιώνονται σήμερα μέσα και έξω από το σχολείο» τονίζει η ανακοίνωση.

Ομιλητές:

Ρούλα Γεωργιάδη

Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Λένα Τσαγρή

Κοινωνική λειτουργός/ Γραμματέας στον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Κεντρικής Μακεδονίας / Μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής / Μέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας

Ελπίδα Χατζοπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχοθεραπεύτρια

Αγγελική Μαρία (Μαριάντζελα) Κουνταρδά

Θεατρολόγος/ Εμψυχώτρια της Θεατρικής αγωγής του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς

Δημοσθένης Ταμπάκος

Χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης

Πολύμνια (Πόλυ) Σαρέγκου

7η Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, Αθήνα 2004 / 2η Σκόρερ όλων των εποχών με την Εθνική Ομάδα

poster_1.jpg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες