viasmos
Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στο 12χρονο θύμα στον Κολωνό - Η ανακοίνωση καταπέλτης του συλλόγου Ρόζα Ιμβριώτη

Είναι γνωστή η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, ένα ακόμα τραγικό και αδιανόητο έγκλημα σε βάρος ενός παιδιού, ένα ενδεικτικό και αηδιαστικό δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού που τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται! 

Αυτές οι σάπιες αξίες προβάλλονται και αναπαράγονται από τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διαμορφώνοντας μαζικά πρότυπα διαπροσωπικών, ερωτικών σχέσεων. Αυτό είναι το έδαφος που διευκολύνει μαζί με άλλους παράγοντες τη διαμόρφωση τέτοιων ατομικών συνειδήσεων και προσωπικοτήτων, ικανών να διαπράξουν αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις. Τα μεγάλα λόγια για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο ιστότοπος που δημοσίευσε το αντίστοιχο υλικό της 12χρονης συνεχίζει να λειτουργεί! 

Σε αυτόν τον βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας θεριεύουν τα «επίσημα» και «ανεπίσημα» κυκλώματα της πορνείας, ακόμα και παιδιών, το οργανωμένο έγκλημα. Λειτουργούν 153.000 ιστότοποι που αναπαράγουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών!

Είναι αυτονόητη ανάγκη η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης στον Κολωνό, η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων εκείνων (από τον πρώτο έως και τον τελευταίο), που - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - εμπλέκονται στις συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις και η παραδειγματική τιμωρία τους με τις ανώτατες ποινές.

Είναι απύθμενη η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ και άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία θεωρεί απαραβίαστη και «νόμιμη» τη διαδικτυακή πορνογραφία «όταν γίνεται για εμπορικούς σκοπούς». Ούτε σκέψη να κλείσουν όλες αυτές οι ιστοσελίδες του dark web κ.ά. που βιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί το διαδίκτυο και όλες οι εφαρμογές του βρίσκονται στην ιδιοκτησία των επιχειρηματικών κολοσσών, που το αξιοποιούν με κριτήριο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα υπάρχει η επιστημονική γνώση για τον εντοπισμό ενός κακοποιημένου παιδιού, ακόμα και μέσα από τη μελέτη της συμπεριφοράς του στο σχολείο. Στο σύνολο όμως των σχολικών μονάδων υπάρχουν μόνο 1.707 μόνιμοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Οι ελάχιστες προσλήψεις 1.018 αναπληρωτών ψυχολόγων και 953 κοινωνικών λειτουργών για τη φετινή σχολική χρονιά δε φτάνουν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, όταν αυτό το προσωπικό αναγκάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις να μοιράζεται σε 5 σχολικές μονάδες, να αναλαμβάνει κι άλλα καθήκοντα. Εξάλλου, η ανακύκλωσή τους από σχολείο σε σχολείο κάθε σχολική χρονιά μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Η ανάπτυξη ενός δικτύου κρατικών, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών με επίκεντρο την πρόληψη, με προσλήψεις μόνιμων ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες, αποτελεί ένα στοιχειώδες δίχτυ ασφαλείας για κάθε παιδί, ιδιαίτερα αν είναι εκτεθειμένο σε εκβιασμούς και πιέσεις στο οικογενειακό, στο σχολικό, στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Στην προκείμενη περίπτωση η οικογένεια και τα παιδιά, δεδομένης της ανυπαρξίας υποστηρικτικών δομών του κράτους, έχουν διαλυθεί ψυχικά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οικονομικές, δικαστικές και ψυχολογικές τόσο της 12χρονης, των άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των φροντιστών τους.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης» στηρίζει οικονομικά την οικογένεια καταβάλλοντας το ποσό των 100 ευρώ, διεκδικώντας ταυτόχρονα την πλήρη στήριξη τους σε όλα τα επίπεδα από ο κράτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα