Κολωνός: «Η 12χρονη ζει σε μια φυλακή» - «Φοβάται τους μεγαλύτερους άνδρες»
«Έχει φοβία να συναναστραφεί άλλα άτομα και κυρίως μεγαλύτερους άνδρες»

Για την ψυχολογική κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, που την εκπόρνευε ο Ηλίας Μίχος, είπε η δικηγόρος, Ασπασία Ταραχοπούλου, που εκπροσωπεί νομικά και την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού.

«Το παιδί δεν πάει στο σχολείο, χάνει τη χρονιά έτσι κι αλλιώς, ενώ ακόμη δεν της έχει δοθεί το μέτρο της κατ’ οίκον διδασκαλίας για να μην μένει πίσω» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος.

Στη συνέχεια, είπε ότι «υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, αλλά σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι όπου μένει, κάνει δηλαδή 100 χιλιόμετρα κάθε φορά».

«Μετά από την ανακοίνωση της περιοχής όπου μένει η 12χρονη από την υφυπουργό Εργασίας, υπάρχουν προβλήματα. Πάει σε μια εξωσχολική δραστηριότητα το παιδί, αλλά κάποια παιδιά αντιλήφθηκαν ότι είναι αυτή και η 12χρονη “κουμπώθηκε” ξανά και κλείστηκε στον εαυτό της» είπε η κυρία Ταραχοπούλου.

«Το παιδί είναι σε μια “φυλακή”, μαζί με τον άνθρωπο που το φροντίζει. Τιμωρείται το παιδί και υφίσταται ακόμη μια κακοποίηση. Δεν πάει στο σχολείο, έχει μια μικρή εξωσχολική δραστηριότητα, αλλά έχει φοβία να συναναστραφεί άλλα άτομα και κυρίως μεγαλύτερους άνδρες» συγκλονίζει η δικηγόρος.

Σε σχέση με την απόφαση για συνέχιση της προφυλάκισης της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, η δικηγόρος είπε ότι «δεν ήταν αναμενόμενη η απόφαση και αυτό φαίνεται από την εισηγήτρια, που απεφάνθη ότι οι ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας είναι αποδυναμωμένες, όμως δυστυχώς μειοψήφησε και η απόφαση ήταν 2-1 στο τριμελές συμβούλιο, υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης της μητέρας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθηματικά
Το «παράδοξο» του Μαθηματικού άγχους: Όταν η πίεση γίνεται κίνητρο
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Virginia Tech και το Ohio State University, ένα μέτριο επίπεδο άγχους μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργήσει...
Το «παράδοξο» του Μαθηματικού άγχους: Όταν η πίεση γίνεται κίνητρο