σχολείο
Πρόεδρος του Συλλόγου «310 παιδιά χρησιμοποιούν όλο κι όλο 3 τουαλέτες»

Φριχτές εικόνες από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκάδας στη Θεσσαλονίκη. Στο σχολείο βρίσκονται «ετοιμόρροποι σοβάδες, πλημμυρισμένοι διάδρομοι, συντρίμμια εντός των σχολικών τάξεων και συρματοπλέγματα ώστε τα παιδιά να μην πλησιάζουν τα φθαρμένα τοιχία», όπως αναφέρει σχετική καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο GRTimes.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου πραγματοποιήσαν κατάληψη, με αίτημα να δοθεί άμεσα λύση στα επικίνδυνα κτιριακά προβλήματα που εντοπίζονται στο σχολείο αλλά και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγκατάσταση νέων τουαλετών, «ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των 310 μαθητών και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής», όπως περιγράφεται και στην ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Μαθητών Α' Γυμνασίου Λαγκαδά.

Σύμφωνα με το GRTimes, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου, Λίνα Σαράφη:

«8 τάξεις κάνουν μάθημα σε kibo (σ.σ. προκατασκευασμένοι οικίσκοι) ενώ στο εσωτερικού του κτιρίου, το οποίο εδώ και καιρό έχει κριθεί ακατάλληλο από επιτροπές που πραγματοποίησαν αυτοψία, κάνουν μάθημα ακόμη πέντε τάξεις. Τα παιδιά μίας από αυτές, μάλιστα, βγαίνουν για μάθημα στον διάδρομο του σχολείου».

«Δεν έχουν γυμναστήριο, αφού ο υπάρχων χώρος είναι επικίνδυνος. Επιπλέον δεν υπάρχουν μπασκέτες στην αυλή για να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής τους, δεν έχουν κυλικείο και κυρίως, 310 παιδιά χρησιμοποιούν όλο κι όλο 3 τουαλέτες» ενώ επισημαίνει ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και το διδακτικό προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει καμία αίθουσα διαθέσιμη για εκείνους.

Μετά την τριήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, «διαβεβαίωσε εμάς, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές, ότι τα ζητήματα θα διευθετηθούν», δήλωσε η κ. Σαράφη.

Ο κ. Ταχματζίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό εξάλλου ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και προσαρμοζόμαστε. Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα εγκατασταθούν στο σχολείο οι δύο μπασκέτες. Σε ό,τι αφορά τα αποχωρητήρια, περιμένουμε να κατασκευαστεί ακόμη μία τουαλέτα για ΑμεΑ προκειμένου να τις τοποθετήσουμε όλες μαζί». Επίσης κλείνοντας είπε πώς «βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια δύο κατασκευών kibo. Μόλις τα λάβουμε, θα τα τοποθετήσουμε».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

σχολείο

 

σχολείο

 

σχολείο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη