κεραμεως.
Σχολική βία, νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ψηφιακός μετασχηματισμός - Η Νίκη Κεραμέως στο πέμπτο κατά σειρά podcast της Νέας Δημοκρατίας

Για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης μίλησε στο πέμπτο podcast της Νέας Δημοκρατίας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε: «Το σχολείο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Όσο περισσότερη βία συναντάς στην κοινωνία, τόσο περισσότερη θα συναντάς και στα σχολεία. Πρώτα απ’ όλα το σπίτι είναι «το Α και το Ω», παίζει καταλυτικό ρόλο. Πέρα απ’ το σπίτι όμως, πώς μπορεί το σχολείο να δράσει -προληπτικά κυρίως- σε σχέση στο ζήτημα αυτό; Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη κατεύθυνση έχει να κάνει με άμεσα μέτρα, η δεύτερη με πιο μακροπρόθεσμα μέτρα. Στα πιο άμεσα, συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία. Όταν πήγαμε στο Υπουργείο είχαμε περίπου 1.600 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε όλα τα σχολεία της χώρας. Σήμερα έχουμε περίπου τους διπλάσιους. 3.200 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία μας».

Αναφορικά με τον νέο νόμο-πλαίσιο στα Πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Περάσαμε το καλοκαίρι έναν νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Κωδικοποιήθηκε όλη η νομοθεσία και προβλέφθηκαν πολλές νέες μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια. Στην πλειοψηφία τους οι διατάξεις αυτές, ψηφίστηκαν από πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Άρα, μπορεί να ακούμε διαφορετικές απόψεις και συζητήσεις και να υπάρχει αντιπαλότητα για συγκεκριμένα άρθρα, αλλά σε πάρα πολλά νομοθετήματα υπάρχει η γενική εικόνα ότι υπάρχει σύγκλιση. Αλλά τολμώ να πω ότι για εμάς καταλυτικό στοιχείο είναι και η κοινωνία. Όσο περισσότερο μια μεταρρύθμιση «αγκαλιάζεται» από την κοινωνία, τόσο διασφαλίζεται η μακροβιότητά της».

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εκπαίδευση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυτής, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε: «Τολμώ να πω ότι στη χώρα μας η πανδημία, παρά τις δραματικές συνέπειες που είχε και έχει με πρώτη την απώλεια ανθρώπινης ζωής, έδρασε καταλυτικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Και όταν λέω ψηφιακό μετασχηματισμό εννοώ και σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και σε ό,τι αφορά την ουσία.

Στις διαδικασίες θα αναφέρω μόνο μερικά βασικά παραδείγματα: Τα παιδιά στις πανελλαδικές πλέον παίρνουν τα αποτελέσματα τους ψηφιακά, οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία γίνονται ψηφιακά, οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία ψηφιακά, δεν χρειάζεται να τρέχουν από το ένα νησί στο άλλο για να υπογράψουν μία σύμβαση. Άρα μεγάλες και δομικές αλλαγές, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες της εκπαίδευσης, αλλά δομικές αλλαγές και σε ό,τι αφορά την ουσία του εκπαιδευτικού έργου».

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τρόφιμα
Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο
«Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκονται παντού και προωθούνται έντονα με φθηνές τιμές και ελκυστικές συσκευασίες»
Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο
daneio_0.jpg
Λειτουργεί από σήμερα η πλατφόρμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών
Aπό σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2023 οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα - Προβλέπεται επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου
Λειτουργεί από σήμερα η πλατφόρμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών
Μάνος Δασκαλάκης
Κούγιας: «Ο Δασκαλάκης έπεσε σε μία μεγάλη αντίφαση» - Ποιο κίνητρο «καταστράφηκε»
Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Κούγιας: «Ο Δασκαλάκης έπεσε σε μία μεγάλη αντίφαση» - Ποιο κίνητρο «καταστράφηκε»