γαυδος-μητσοτακης
Η μη ύπαρξη γυμνασιακής τάξης δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στα δύο παιδιά που διαμένουν στο νησί, τα οποία έμειναν λόγω απουσιών

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τους μαθητές στην ακριτική Γαύδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαύδο, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα των μαθητών. Ως γνωστόν, η μη ύπαρξη γυμνασιακής τάξης δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στα δύο παιδιά που διαμένουν στο νησί, τα οποία έμειναν λόγω απουσιών.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι τους μέσω τηλεκπαίδευσης και ότι θα μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου για τις γραπτές εξετάσεις, δίνοντας επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Το θέμα το είχαμε έγκαιρα αναδείξει, πριν την έναρξη του σχολικού έτους, με κατάθεση πρότασης και με σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, για την άμεση λειτουργία ηλεκτρονικής τάξης-σχολείου στο Γυμνάσιο στη Γαύδο, τοποθετώντας έναν εκπαιδευτικό, που εκτός από το μάθημα της ειδικότητάς του θα είχε την εποπτεία και των άλλων μαθημάτων που θα γίνονταν εξ αποστάσεως.

Χαίρομαι που έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αναγκάζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δώσει την αυτονόητη λύση, που το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε επιδεικτικά.

Αυτό το λέμε στο Υπουργείο εδώ και έξι μήνες. Έπρεπε τα παιδιά να μείνουν από απουσίες για να καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα;

Τελικά τι πολιτική κάνει το Υπουργείο; Αντί να δίνονται κίνητρα σε οικογένειες να μένουν σε ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά για εθνικούς λόγους, δημιουργεί αντικίνητρα, μη δίνοντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που τόσο πολύ διαφήμιζε;».   

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα