μαθητης
Πρόκειται για ένα «κοκτέιλ» από τον κορονοϊό, τις ιώσεις και τη γρίπη που συνήθως έχουν και κοινά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην τόσο εύκολο ανιχνεύσιμα.

Πάνω από 100.000 μαθητές και μαθήτριες απουσίαζαν  από τα σχολεία την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από το υπουργείο Παιδείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των απουσιών οφείλονται στην εποχική  γρίπη και τον κορονοϊό και δεν προσμετρώνται, εφόσον οι μαθητές προσκομίσουν την σχετική ιατρική βεβαίωση.

Πρόκειται για ένα «κοκτέιλ» από τον κορονοϊό, τις ιώσεις και τη γρίπη που συνήθως έχουν και κοινά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην τόσο εύκολο ανιχνεύσιμα. Οι ειδικοί ζητούν από τους γονείς στην περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα, να μην τα στέλνουν στα σχολεία, για να μην κολλήσουν τους συμμαθητές τους.

Στα σπίτια τους παρέμειναν την Δευτέρα 1.800 περίπου μαθητές της Μαγνησίας λόγω ιώσεων, γρίπης και σε πολύ μικρότερο βαθμό εξαιτίας του κορονοϊού.
Για παράδειγμα σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  διαπιστώθηκε πως περίπου ένα 5% των μαθητών, δηλαδή 650 περίπου στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού, απουσίαζε λόγω ίωσης και γρίπης, ενώ σε μικρότερο βαθμό λόγω του κορονοϊού. 
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Μαγνησίας απουσίαζε το 9,5% των μαθητών, δηλαδή από τους 12.000 περίπου έμειναν σπίτια τους λόγω ίωσης περίπου 1.155.
Συνολικά στη Μαγνησία και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ασθενούσαν από τις εποχιακές ιώσεις και γριπώδεις συνδρομές, περίπου 1.800.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 34.jpg
Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ ΤΩΡΑ τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Πανελλαδικές 2023: Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ ΤΩΡΑ τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων