μαθητης
Πρόκειται για ένα «κοκτέιλ» από τον κορονοϊό, τις ιώσεις και τη γρίπη που συνήθως έχουν και κοινά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην τόσο εύκολο ανιχνεύσιμα.

Πάνω από 100.000 μαθητές και μαθήτριες απουσίαζαν  από τα σχολεία την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από το υπουργείο Παιδείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των απουσιών οφείλονται στην εποχική  γρίπη και τον κορονοϊό και δεν προσμετρώνται, εφόσον οι μαθητές προσκομίσουν την σχετική ιατρική βεβαίωση.

Πρόκειται για ένα «κοκτέιλ» από τον κορονοϊό, τις ιώσεις και τη γρίπη που συνήθως έχουν και κοινά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην τόσο εύκολο ανιχνεύσιμα. Οι ειδικοί ζητούν από τους γονείς στην περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα, να μην τα στέλνουν στα σχολεία, για να μην κολλήσουν τους συμμαθητές τους.

Στα σπίτια τους παρέμειναν την Δευτέρα 1.800 περίπου μαθητές της Μαγνησίας λόγω ιώσεων, γρίπης και σε πολύ μικρότερο βαθμό εξαιτίας του κορονοϊού.
Για παράδειγμα σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  διαπιστώθηκε πως περίπου ένα 5% των μαθητών, δηλαδή 650 περίπου στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού, απουσίαζε λόγω ίωσης και γρίπης, ενώ σε μικρότερο βαθμό λόγω του κορονοϊού. 
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Μαγνησίας απουσίαζε το 9,5% των μαθητών, δηλαδή από τους 12.000 περίπου έμειναν σπίτια τους λόγω ίωσης περίπου 1.155.
Συνολικά στη Μαγνησία και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ασθενούσαν από τις εποχιακές ιώσεις και γριπώδεις συνδρομές, περίπου 1.800.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»