ΠΑΣΟΚ: Πολλαπλές ανακοινώσεις για το ανύπαρκτο «πολλαπλό σχολικό βιβλίο»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Σπαταλούνται πόροι της Ε.Ε. σε επιτροπές επί επιτροπών, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τη σχολική πραγματικότητα» αναφέρει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Για αποτυχημένο σχεδιασμό αναφορικά με την εφαρμογή του -πολυδιαφημιζόμενου από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ- πολλαπλού βιβλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Για πολλοστή φορά – από τις προγραμματικές δηλώσεις της μέχρι σήμερα- η κ. Κεραμέως εξαγγέλλει το πολλαπλό σχολικό βιβλίο. Πρόκειται για επικοινωνιακή και δημαγωγική πολιτική, αφού το θέμα δεν έχει προχωρήσει.

Ο όλος σχεδιασμός έχει ουσιαστικά αποτύχει. Με τους ρυθμούς αυτούς, δε, η όποια υλοποίηση του στόχου δεν μπορεί να γίνει πριν τη σχολική χρονιά 2025-2026» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «σπαταλούνται πόροι της Ε.Ε. σε επιτροπές επί επιτροπών, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τη σχολική πραγματικότητα». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Για πολλοστή φορά – από τις προγραμματικές δηλώσεις της μέχρι σήμερα- η κ. Κεραμέως εξαγγέλλει το πολλαπλό σχολικό βιβλίο. Πρόκειται για επικοινωνιακή και δημαγωγική πολιτική, αφού το θέμα δεν έχει προχωρήσει.

Ο όλος σχεδιασμός έχει ουσιαστικά αποτύχει. Με τους ρυθμούς αυτούς, δε, η όποια υλοποίηση του στόχου δεν μπορεί να γίνει πριν τη σχολική χρονιά 2025-2026.

Σπαταλούνται πόροι της Ε.Ε. σε επιτροπές επί επιτροπών, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τη σχολική πραγματικότητα. Η ανικανότητα της κ. Κεραμέως διαφαίνεται και στο παράλληλα διαφημιζόμενο ψηφιακό σχολικό βιβλίο, όπου και εδώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Συγχρόνως, τα προβλήματα του σχολείου, όπως η απομάκρυνση από τον παιδαγωγικό και κοινωνικοποιητικό του χαρακτήρα, οι ανισότητες των μαθητών, η απαξίωση των εκπαιδευτικών, η εγκατάλειψη των δομών στήριξης κλπ, παραμένουν έντονα – και είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε ευρεία αντιμεταρρύθμιση της εκπαίδευσης. Δέσμια της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής της δεν μπορεί να εκσυγχρονίσει την εκπαίδευση και παράλληλα συνεργεί σε μια κοινωνία με περισσότερες ανισότητες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Χατζητέγας
Γιώργος Χατζητέγας: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι ένας οριζόντιος φραγμός (Βίντεο)
Τι τονίζει ο καθηγητής - φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο vidcast του alfavita.gr
Γιώργος Χατζητέγας: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι ένας οριζόντιος φραγμός (Βίντεο)
εκπαιδευτικοι
Ανάσα για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη: Έρχεται επίδομα σίτισης και στέγασης από το 2026
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε ένα από τα ακριβότερα νησιά της χώρας – Αίτημα για επέκταση του...
Ανάσα για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη: Έρχεται επίδομα σίτισης και στέγασης από το 2026
Εκπαιδευτικοι
Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2026: Αντιδράσεις για τον τρόπο μοριοδότησης τέκνων
Γονείς αντιδρούν στη διάταξη που απαιτεί σωρευτικά «γονική μέριμνα και επιμέλεια» για τη μοριοδότηση τέκνων στους νέους πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ
Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2026: Αντιδράσεις για τον τρόπο μοριοδότησης τέκνων