ptyxio-kerameos
Από τους βασικούς στόχους της όλης επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί ακόμα μια κερδοφόρα αγορά τίτλων και πιστοποιητικών επάρκειας

Με το άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 και τις μεταβατικές διατάξεις καταργούνται τον Αύγουστο του ‘23 τα μαθήματα που εξασφαλίζουν την παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό καταγγέλλει ο Φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι φανερό ότι ένας από τους βασικούς στόχους της όλης επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί ακόμα μια κερδοφόρα αγορά τίτλων και πιστοποιητικών επάρκειας, να μπει σε δεύτερη μοίρα το πτυχίο (επιχείρηση που τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με το «προσοντολόγιο» βρίσκεται σε εξέλιξη) και κυρίως να «ξεφορτωθεί» το κράτος και η κυβέρνηση την πίεση δεκάδων χιλιάδων πτυχιούχων που εύλογα αναζητούν επαγγελματική διέξοδο (μια θέση στην εκπαίδευση).

Με την απόσπαση της παιδαγωγικής-διδακτικής επάρκειας από το πτυχίο, μεταφέρεται η ευθύνη της ανεργίας στους πτυχιούχους (καθώς δεν θα μπορούν να αποκτήσουν όλοι το πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας είτε γιατί δεν θα χωράνε), νομιμοποιείται το τέλος της σχέσης τους με τη δυνατότητα διορισμού στη σχολική εκπαίδευση και παράλληλα με μια κίνηση μειώνεται η πίεση για πρόσληψη.

Η ανακοίνωση του Φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με το άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 και τις μεταβατικές διατάξεις καταργούνται τον Αύγουστο του ‘23 τα μαθήματα που εξασφαλίζουν την παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό αλλάζει όλο τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης των σπουδών και δίνει τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης τους ενώ ήδη προσφέρονται ενσωματωμένα δωρεάν. Καλούμε τους φοιτητές των μουσικών τμημάτων να ενημερωθούν και να συσπειρωθούν στη προσπάθεια να ανατραπεί αυτή η απόφαση.

  Φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις το 2020
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ
Ο κορυφαίος υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, συγκέντρωσε 19.640 μόρια - Πώς τα κατάφερε και ποιοι είναι οι...
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ
ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ανακοίνωση των συνηγόρων της υπόθεσης της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου
Ξανά σε δυνητική αργία η Χρύσα Χοτζόγλου: Ανατροπή, αντιφάσεις και αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Ανακοίνωση των συνηγόρων της υπόθεσης της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου