katalipsi
Μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί ανάρμοστη συμπεριφορά από καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με όσα λένε τα ίδια τα παιδιά, είναι ιδιαίτερα διαχυτικός προς αυτές, ως προς τις εκφράσεις και τις κινήσεις του, κάνοντάς τες να νιώθουν αμήχανα και άβολα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου.

Μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί ανάρμοστη συμπεριφορά από καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με όσα λένε τα ίδια τα παιδιά, είναι ιδιαίτερα διαχυτικός προς αυτές, ως προς τις εκφράσεις και τις κινήσεις του, κάνοντές τες να νιώθουν αμήχανα και άβολα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου.

«Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα. Το παιδί μου, μου είπε ότι υπάρχουν 15 θέματα που αφορούν στη λειτουργία του κυλικείου, την περίφραξη και διάφορα τέτοια θέματα όμως, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η συμπεριφορά του καθηγητή. Σύμφωνα με τα παιδιά, ο συγκεκριμένος συμπεριφέρεται με ιδιαίτερα φιλικό τρόπο και έχει συμπεριφορές που ενοχλούν κυρίως τις κοπέλες», περιγράφει ο κ. Αλεξιάδης. 

Μάλιστα, μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και χρόνια τόσο στο Λύκειο όσο και στο 1ο Γυμνάσιο «διδάσκει» ένας καθηγητής. Ο συγκεκριμένος, παρουσιάζει προβληματικές συμπεριφορές εις βάρος των μαθητριών παρενοχλώντας τους εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Καθημερινά, κοπέλες λαμβάνουν απρεπή σχόλια για το σώμα τους, πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται.

Οι καθηγητές και ο διευθυντής ήταν χρόνια ενήμεροι επί του θέματος προσπαθώντας να το συγκαλύψουν. Οι μαθητές μέσω ψηφοφορίας αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο προκειμένου να ακουστούν επιτέλους οι φωνές τους ώστε να νιώθουν ασφαλείς στο σχολικό περιβάλλον και να ληφθούν δραστικά μέτρα. Ο διευθυντής του σχολείου προσπαθεί επανειλημμένα να καλύψει το θέμα βάζοντας το «κάτω από το χαλάκι». Προκειμένου να λήξει η κατάληψη, η διεύθυνση μας απειλεί συνεχώς με απουσίες.

Στις 14/12/2022 κλήθηκε συνέλευση που παρευρέθηκαν μαθήτριες μαρτυρώντας δικές τους εμπειρίες με τον συγκεκριμένο καθηγητή, με τον ίδιο παρόν στη συζήτηση χαρακτηρίζοντας τις μαθήτριες «φαντασμένες», «υπερευαίσθητες», «υπερβολικές» και πως οι προθέσεις του ήταν «φιλικές» και «ανθρώπινες» .Επιπλέον γελούσε και ακύρωνε συνεχώς τα βιώματα των μαθητριών. Όταν ο διευθυντής παρουσιάστηκε, επέλεξε να παραμελήσει το θέμα προστάζοντας τις μαθήτριες να γυρίσουν σπίτι τους για να πραγματοποιηθεί μάθημα.

Η σύμβουλος εκπαίδευσης η οποία κλήθηκε να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αρνήθηκε να συζητήσει υπό συνθήκες κατάληψης, αφήνοντας μας για ακόμη μια φορά ανυπεράσπιστους. Τέλος, σήμερα 16/12 ο διευθυντής για ακόμα μια φορά απείλησε τους μαθητές\μαθήτριες με απουσίες αγνοώντας το κυρίως θέμα, εστιάζοντας σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Ελπίζουμε να ακουστούν οι φωνές μας και το θέμα να πάρει τις κατάλληλες διαστάσεις. Κανένας μόνος καμία μόνη».

Πως αντιδρά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Ανακοίνωση έβγαλε και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, η οποία όμως είναι λίγο αόριστη σε σχέση με τις καταγγελίες για παρενόχληση, εμφανώς δεν θέλει να πάρει θέση και αναφέρει γενικά ότι τα περισσότερα αιτήματα των μαθητών απαντήθηκαν ή και δρομολογήθηκαν, ενώ άλλα είναι σε διαδικασία έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ou Γενικού Λυκείου Πανοράματος και το νεοσύστατο Δ.Σ. ενημερώνει ότι στις 13.12.22 παρέλαβε τα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου, τα οποία επεξεργάστηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση. Στις 14.12.22 κατά την δεύτερη ημέρα της κατάληψης, συμμετείχε ενεργά στην συνέλευση καθηγητών με εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα 17 ζητήματα που τέθηκαν και έφερε, ή ήρθε σε επαφή με εμπλεκόμενους φορείς. Τα περισσότερα αιτήματα απαντήθηκαν ή/και δρομολογήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε διαδικασία έρευνας και οργάνωσης για την επίλυσή τους σε συνεργασία και με σχετιζόμενους φορείς. Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών εκείνων που συνεχίζουν την κατάληψη κι αναμένουμε την λήξη της κατάληψης, για να επανέλθει η κανονική λειτουργία κι έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους μαθητές.
Παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων για ανταλλαγή πληροφοριών και να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά στην υποστήριξη του έργου μας με κάθε τρόπο..

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραλία Τηγάνι
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλες ηφαιστιογενής πέτρες και βότσαλα λαξευμένα από τα χτυπήματα της θάλασσας, ιδανική για ψαροντουφεκάδες και...
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου