panepistimio patrwn diapolitismiki_ekpaideush
Απίστευτο περιστατικό στο πανεπιστήμιο Πατρών

Γυαλί στο φαγητό του βρήκε φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών στη σίτιση του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

«Έχω καλέσει τους φοιτητές μας με σχετικές ανακοινώσεις και τους καλώ και πάλι μέσω της εφημερίδας σας, εάν βρίσκουν κάτι μέσα στο φαγητό τους ή δεν τους αρέσει κάτι να μας το καταγγέλλουν ώστε να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα» είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, με αφορμή την καταγγελία φοιτητή ότι βρήκε γυαλί μέσα στο φαγητό του.

Γυαλί στο φαγητό φοιτητή στην Πάτρα

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η καταγγελία του φοιτητή όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

«Τζάμι το φαγητό και σήμερα» σημειώνει περιπαικτικά σε ανάρτησή του φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέροντας ότι το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκε στο φαγητό του -πένες αλά κρεμ- ένα κομμάτι γυαλιού. Μάλιστα την αναφορά του τη συνόδευε με σχετικές φωτογραφίες.

Κάτω από τη δημοσίευσή του προστέθηκαν μεμονωμένα σχόλια από άλλους φοιτητές.

-«Πριν δύο χρόνια είχα βρει κεφάλι από πριτσίνι (για όσους δεν ξέρουν είναι σιδερένιο κεφάλι περίπου σαν αυτό της βίδας) μέσα σε μακριά μακαρόνια. Από τότε προτιμώ να τρώω πένες… Μάλλον ούτε πένες θα ξαναφάω…».

-«Μου ‘χει τύχει να μασήσω υφή τζαμακιου / γυαλιού… τώρα κατάλαβα τι ήταν… έλεος πια. Μάλλον συχνά τυχαίνει όχι απλώς μια φορά».

Ο πρύτανης

Ο κ. Μπούρας, που γνώριζε για τη σχετική καταγγελία, ανέφερε στην «Π», «Αναζητήσαμε τον συγκεκριμένο φοιτητή που έκανε την καταγγελία, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Το Πανεπιστήμιό μας έχει τεχνολόγο τροφίμων και ελέγχει τα πάντα. Αν όμως δεν έχουμε τεκμήρια, δεν μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις στον ανάδοχο του έργου».Ωστόσο, από τη μελέτη της φωτογραφίας που έκανε ο τεχνολόγος τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για γυαλί, αλλά για κάτι καμένο.

«Καλώ όποιον φοιτητή βρίσκει κάτι στο φαγητό του να το πηγαίνει στην υπηρεσία ώστε να ελέγχουμε τι είναι και φυσικά να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα». Πάντως οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται στην εστία. Αντίθετα, έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους και στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που είχε πραγματοποιήσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν τακτικές αναρτήσεις για το φαγητό κι αυτό με προβληματίζει. Παρακαλώ πολύ όποιον φοιτητή έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο ή έχει εντοπίσει κάτι, να μας το φέρει για να παρέμβουμε. Χωρίς τεκμήρια, επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να παρέμβουμε» καταλήγει ο πρύτανης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Όλοι και όλες στην 24ωρη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη»
«Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας, οφείλουμε ξανά να κλείσουμε τα σχολεία της Αττικής»
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Όλοι και όλες στην 24ωρη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη»
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Πιερρακάκης: Εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια
Προθεσμία έως 14 Μαρτίου στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να δηλώσουν κενά και πλεονάσματα προσωπικού
Πιερρακάκης: Εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια