φοιτητες για φονο Ρομά
Φοιτητές: Καμία ανοχή στην κρατική βία και δολοφονία! Καμία συγκάλυψη!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην  κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα, στην πλατεία Κοραή στις 7 μ.μ. απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά καλούν στην Αθήνα και άλλες πόλεις αριστερές οργανώσεις και μαζικοί φορείς

Συγκεκριμένα στις αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν: 

«Καμία ανοχή στην κρατική βία και δολοφονία! Καμία συγκάλυψη!

Όλοι στη σημερινή κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 19:00 στην πλατεία Κοραή

Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη μας γεμίζει οργή και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Καμία συγκάλυψη! Δε θα δεχτούμε καμία αποποίηση ευθυνών, καμία υπεκφυγή, καμία επίκληση στην “κακιά την ώρα” ή σε "έλλειψη εκπαίδευσης" των αστυνομικών.

Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που εντείνεται μαζί με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας.

Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! Με τη βία του συστήματος που τσακίζει καθημερινά τις ανάγκες μας, οδηγεί τις οικογένειες μας στην ανέχεια, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, περιθωριοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θρέφει το ρατσισμό και την κρατική καταστολή απέναντι στο λαό!

Τώρα να δυναμώσει παντού ο αγώνας! Η οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης για ζωή, σπουδές, δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, θάνατο, εκμετάλλευση και καταστολή. Να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατασταλτικές ομάδες (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, κλπ) και η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή στις 19:00. Διαδηλώνουμε ενάντια στη βία του συστήματος και την κρατική καταστολή! Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση και ζωή!»

φοιτητες για φονο Ρομά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα