pirovolismos-16xronou-roma
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Ο αστυνομικός να πάρει τον δρόμο που του αρμόζει, να δικαιωθεί η οικογένεια»

«Από τη δικαιοσύνη περιμένουμε τουλάχιστον να δικαιωθεί η οικογένεια. Αυτό θέλει, αυτό ζητά: να προφυλακιστεί ο αστυνομικός». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης μιλά για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του 16χρονου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ψυχραιμία προς τις κοινότητες των Ρομά.

«Η οικογένειά του και ειδικά η γυναίκα του είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Συνιστώ ψυχραιμία, περιμένουμε να γίνει η διαδικασία για το παιδί, να πάμε από το νοσοκομείο, να το παραλάβουμε, να εξεταστεί και να έρθει σπίτι του. Αν δεν προλάβουμε θα γίνει η κηδεία την Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπάνης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο ίδιος σχολίασε και τις δηλώσεις του κατά του αστυνομικού, από τον πατέρα του παιδιού. «Αν κάποιες δηλώσεις πείραξαν τον αστυνομικό, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μπαμπάς ήταν σε μια κρίσιμη φάση, όλοι βγήκαμε και είπαμε, βγηκε ο μπαμπάς και ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του».

«Ο αστυνομικός να πάρει τον δρόμο που του αρμόζει»

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οικισμού, Αντώνης Τάσιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «κάποιος επέλεξε να πάρει τον Κωστάκη, πενθούμε για αυτόν. Ελπίζουμε η επιτροπή να βγάλει την σωστή απόφαση και ο αστυνομικός να πάρει τον δρόμο του, εκεί που του αρμόζει».

«Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα»

«Ο Κώστας ήταν μαθητής μας και αυτή τη στιγμή κοιτούσα τις φωτογραφίες μας και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα» δήλωσε η Ρόδη Καβούνη, νηπιαγωγός του Οικισμού Αγίας Σοφίας.

Η ίδια έκανε λόγο για διαχρονική εγκατάλειψη των οικισμών Ρομά από την Πολιτεία. «Για μένα υπάρχει διαχρονική τεράστια ευθύνη της πολιτείας για τις συνθήκες διαβίωσης στους Οικισμούς των Ρομά. Και αυτός ο οικισμός εδώ, αφέθηκε στο έλεος του Θεού με μηδενικές υποδομές, ενώ βρίσκεται μέσα στη βιομηχανική ζώνη που απαγορεύονται οι κατοικίες», σημείωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο