Οι καταγγελίες από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, από το Σύλλογο Γονέων, αναφορές εναντίον της, όλα αυτά βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης αυτά τα 5,5 χρόνια. Και δυστυχώς πληθαίνουν.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Για μια ακόμα φορά η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, φώναξε την αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία πήγαν στο σχολείο να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Αυτή τη φορά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, αφού μετά την ενημέρωση, δεν άφηνε τα μέλη του Δ.Σ. να βγουν έξω από το σχολείο, προκειμένου -μάλλον- η αστυνομία να τους «πιάσει στα πράσα», δίνοντας εντολή στη φύλακα του σχολείου να μην ξεκλειδώσει την πόρτα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν, ότι υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι, από τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία που ήθελαν να μπουν, καθώς και γονείς που ήταν μέσα στο σχολείο και ήθελαν να βγουν και δεν μπορούσαν! Από ένα σημείο και μετά, η Διευθύντρια ξεκλείδωνε στιγμιαία την πόρτα, αλλά έμπαινε στη μέση προκειμένου οι συνάδελφοι του Δ.Σ. να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου. Ιλαροτραγικές καταστάσεις…

Πριν λίγο καιρό η ίδια διευθύντρια κάλεσε και πάλι την αστυνομία, με αφορμή την παρουσία του προέδρου της ΕΛΜΕ στο σχολείο. Επίσης, αργότερα, προχώρησε στην υποβολή αναφοράς εναντίον του, την οποία μάλιστα κοινοποίησε στο Υπουργείο παιδείας και στην Εισαγγελία Κέρκυρας! 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Καταγγελία για τη στάση της Διευθύντριας του 4ου Γυμνασίου

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Για μια ακόμα φορά η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, φώναξε την αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία πήγαν στο σχολείο να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Αυτή τη φορά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, αφού μετά την ενημέρωση, δεν άφηνε τους συναδέλφους του Δ.Σ. να βγουν έξω από το σχολείο, προκειμένου -μάλλον- η αστυνομία να τους «πιάσει στα πράσα», δίνοντας εντολή στη φύλακα του σχολείου να μην ξεκλειδώσει την πόρτα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν, ότι υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι, από τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία που ήθελαν να μπουν, καθώς και γονείς που ήταν μέσα στο σχολείο και ήθελαν να βγουν και δεν μπορούσαν! Από ένα σημείο και μετά, η Διευθύντρια ξεκλείδωνε στιγμιαία την πόρτα, αλλά έμπαινε στη μέση προκειμένου οι συνάδελφοι του Δ.Σ. να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου. Ιλαροτραγικές καταστάσεις…

Το ζήτημα όμως, δεν είναι μόνο τι κάνει η συγκεκριμένη διευθύντρια, αλλά και η αδράνεια της Διοίκησης της Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Οι καταγγελίες από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, από τους συναδέλφους του σχολείου, από το Σύλλογο Γονέων, αναφορές εναντίον της, όλα αυτά βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης αυτά τα 5,5 χρόνια. Και δυστυχώς πληθαίνουν. Δεν υπάρχει παράγραφος του καθηκοντολογίου του Διευθυντή που δεν έχει παραβιάσει, σε σχέση με το κλίμα που πρέπει να υπάρχει στο σχολείο, τη αρμονική συνεργασία, το πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.

Ας αναλάβει πια η Διοίκηση της ευθύνες της. Αυτοί είναι υπόλογοι στα σχολεία και στους συναδέλφους. Η ευθύνη πλέον βαρύνει τη διοίκηση της εκπαίδευσης, η οποία όλο αυτό το διάστημα κωφεύει.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Απαιτούμε από τη Διοίκηση να επανεξετάσει όλες τις καταγγελίες εναντίον της συγκεκριμένης Διευθύντριας και να λάβει άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξομαλυνθεί το κλίμα στο σχολείο και να επανέλθει η ηρεμία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γιατρός, μάσκα
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
O Δήμος Αθηναίων δίνει αυτόν τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες...
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΑ
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση και ένα κατάμεστο στάδιο
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα