Πανεπιστήμια 2022: «Μας λένε βάλτε μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει», καταγγέλλουν οι φοιτητές
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, καταγγέλλουν ότι μένουν χωρίς θέρμανση στα αμφιθέατρα, πάνω από τη μισή ημέρα, εν έτει 2022

«Βάλτε κανένα μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει», είναι μια φράση που δεν θα έπρεπε να λέγεται στα ελληνικά πανεπιστήμια εν έτη 2022, στα μέσα Δεκεμβρίου. Και όμως, όχι μόνο λέγεται, αλλά όπως υπογραμμίζουν οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μένουν δίχως θέρμανση, πάνω από τη μισή ημέρα.

Στην παραπάνω καταγγελία, προχώρησαν με ανακοίνωσή τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, ΜΜΕ, Νομικής, ΦΠ, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών και Χωροταξίας.

Σημειώνεται πως οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, για να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την ανακοίνωση των ωρών λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 6:00 έως τις 11:00 πμ και από τις 16:00 έως τις 18:00. Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τις πρωινές ώρες, οι δύο πρώτες ώρες αξιοποιούνται για την ενεργοποίηση των λεβήτων και άρα οι σχολές θα θερμαίνονται μόνο από τις 8:00 έως τις 11:00.

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πώς θα ζεσταίνονται οι φοιτητές καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας , αφού τα μαθήματα διεξάγονται όλες τις ώρες και σε πολλές σχολές μέχρι αργά το βράδυ», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους. 

Όπως επισημαίνεται, «είναι απορίας άξιον που καταλήγουν τα χρήματα του πανεπιστημίου από τα 60 εκατομμύρια που έβγαλε το ΑΠΘ από τα ερευνητικά προγράμματα», αφού οι καθημερινές ανάγκες δεν καλύπτονται».

Συμπληρώνουν πως για ακόμη μια φορά η λειτουργία του πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης και με όρους κόστους οφέλους, είναι αυτή που μπαίνει εμπόδιο στη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, εντείνοντας το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά με ψωμί του τοστ
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα
Μόνο οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν τη σπαζοκεφαλιά τόσο γρήγορα
Σπαζοκεφαλιά: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν το ψωμί του τοστ σε 10 δευτερόλεπτα