Πληροφορικό σύστημα υποβολής αίτησης για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Η προθεσμία αιτήσεων ξεκινά από αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Από το πρωί σήμερα ξεκίνησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά τη χώρα να αναρτούν στη «Διαύγεια» τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των περίπου 14.000 νέων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται στις προσκλήσεις, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων επιλέγονται και τοποθετούνται για τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή. Η επιλογή και τοποθέτηση στις κενούμενες θέσεις γίνεται για το υπόλοιπο της θητείας αυτής.

Όσοι τοποθετούνται εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της θητείας τους, μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Οι πίνακες των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων που θα καταρτιστούν θα ισχύσουν από την κύρωσή τους μέχρι την 31η Ιουλίου του τρίτου έτους που ακολουθεί την κύρωση, οι δε υποψήφιοι που θα περιληφθούν σ’ αυτούς θα καλύπτουν τις κενές ή κενούμενες θέσεις που θα προκύπτουν κατά το χρόνο ισχύος των πινάκων

Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, που υπηρετούν στην δημόσια εκπαίδευση και έχουν:

1. Δωδεκαετή (12) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία,

2. Διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών εκ των οποίων τα τέσσερα (4) πρέπει να έχουν διανυθεί στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης

3. Πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ επιπέδου. Η γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α` 39) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) και τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία από αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 για  να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Αυτό ορίζει νέα εγκύκλιος του γ.γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτση που εκδόθηκε χθες και ορίζει την τελική προθεσμία λίγες μέρες  μετά τα Χριστούγεννα, παρά τις μεγάλες διαμαρτυρίες υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ που ζητούσαν να μετατεθεί η διαδικασία για μετά τις γιορτές.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr.

Δείτε ορισμένες προσκλήσεις ενδεικτικά:

Γ' Αθήνας ΔΕ

Α' Αθήνας ΔΕ

Θεσπρωτίας ΔΕ

Πέλλας ΔΕ

Κυκλάδων ΔΕ

Ευρυτανίας ΠΕ

Αιτωλοακαρνανίας ΔΕ

Χανίων ΠΕ

Χανίων ΔΕ

Εύβοιας ΠΕ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ηρακλής
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
“Μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή”
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
μητσοτάκης
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.
«Μέχρι σήμερα, οι σπουδές στις παραστατικές τέχνες υπήρξαν ασύνδετες από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.»
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.