κεραμέως
«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως - «Άπλετο φως στην τραγωδία των Σερρών»

Για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων της χώρας, μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας πως περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας και έχει ήδη βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών για περίπου 14.000 σχολεία», ανέφερε η Ν. Κεραμέως.

Όσον αφορά το πέρας της διαδικασίας η υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή κάτι, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Συμπλήρωσε πως «κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχουμε μεταφέρει ουσιαστικές αρμοδιότητες από την κυβέρνηση προς του διευθυντές και προς τους εκπαιδευτικούς. Αυτό έγινε γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο η λήψη της απόφασης σε σχέση με εκπαιδευτικά ζητήματα μετατοπίζεται προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, τόσο καλύτερο το παραγόμενο αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως έχουν ανοίξει 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για ένα «θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων».

Ανέφερε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν «400 καθηγητές και στα 24 πανεπιστήμια της χώρας, με τη διαδικασία να επαφίεται στα πανεπιστήμια».

«Συγκλονιστική τραγωδία ο θάνατος του 11χρονου μαθητή»

Για «συγκλονιστική τραγωδία», έκανε λόγο η Ν. Κεραμέως, για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει συγκλονιστεί από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η οδύνη είναι τεράστια».

Συνέχισε λέγοντας πως ως πρώτη προτεραιότητα είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη, ενώ από πλευράς υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

«Η δικαιοσύνη έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνα, χθες έγιναν δύο συλλήψεις. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα κάνει το καθήκον της και θα ερευνήσει σε βάθος κάθε πτυχή αυτής της τραγικής υπόθεσης», όπως είπε και συμπλήρωσε πως «όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας πρέπει να στηριχθεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Μας απασχολεί πολύ αυτό».

«Την ίδια μέρα του δυστυχήματος ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων. Μόλις ανοίξει το σχολείο, προβλέπεται να υπάρχει ψυχολόγος για την υποστήριξη συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρη φωτια
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη – Μέτωπα σε Αχαΐα και Αργολίδα
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
ekpa
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού και αγαπητού Συναδέλφου...
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα