κεραμέως
«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως - «Άπλετο φως στην τραγωδία των Σερρών»

Για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων της χώρας, μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας πως περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας και έχει ήδη βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών για περίπου 14.000 σχολεία», ανέφερε η Ν. Κεραμέως.

Όσον αφορά το πέρας της διαδικασίας η υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή κάτι, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Συμπλήρωσε πως «κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχουμε μεταφέρει ουσιαστικές αρμοδιότητες από την κυβέρνηση προς του διευθυντές και προς τους εκπαιδευτικούς. Αυτό έγινε γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο η λήψη της απόφασης σε σχέση με εκπαιδευτικά ζητήματα μετατοπίζεται προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, τόσο καλύτερο το παραγόμενο αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως έχουν ανοίξει 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για ένα «θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων».

Ανέφερε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν «400 καθηγητές και στα 24 πανεπιστήμια της χώρας, με τη διαδικασία να επαφίεται στα πανεπιστήμια».

«Συγκλονιστική τραγωδία ο θάνατος του 11χρονου μαθητή»

Για «συγκλονιστική τραγωδία», έκανε λόγο η Ν. Κεραμέως, για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει συγκλονιστεί από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η οδύνη είναι τεράστια».

Συνέχισε λέγοντας πως ως πρώτη προτεραιότητα είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη, ενώ από πλευράς υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

«Η δικαιοσύνη έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνα, χθες έγιναν δύο συλλήψεις. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα κάνει το καθήκον της και θα ερευνήσει σε βάθος κάθε πτυχή αυτής της τραγικής υπόθεσης», όπως είπε και συμπλήρωσε πως «όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας πρέπει να στηριχθεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Μας απασχολεί πολύ αυτό».

«Την ίδια μέρα του δυστυχήματος ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων. Μόλις ανοίξει το σχολείο, προβλέπεται να υπάρχει ψυχολόγος για την υποστήριξη συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα