νοσοκομείο, γιατροί, νοσοκόμες, υγεία, ΕΣΥ
Το Δ.Σ. των μελών Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρεί ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. μπορούν να αμβλυνθούν με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, των νοσοκομείων όλης της χώρας και με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για την Υγεία

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, τονίζουν τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που σντάσσονται με όσους αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  και ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό στο σύνολό του.

Οι πανεπιστημιακοί υπογραμμίζουν  ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. μπορούν να αμβλυνθούν με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, των νοσοκομείων όλης της χώρας και με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για την Υγεία.

«Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της υγείας και υποβάθμισης των πτυχίων των φοιτητών μας, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους!», συμπληρώνουν και καλούν τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που οργανώνονται σήμερα.

Η απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μελών Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 
Μετά την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Ιατρικής της χώρας, τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ανακοίνωση για έκτακτη συνεδρίαση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Υγεία», αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών όλης της χώρας, φαίνεται ότι υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και επιφυλάξεις για πολλά άρθρα που το νομοσχέδιο για την δημόσια περίθαλψη ενσωματώνει.

Το Δ.Σ. των μελών Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρεί ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. μπορούν να αμβλυνθούν με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, των νοσοκομείων όλης της χώρας και με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για την Υγεία.
Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της υγείας και υποβάθμισης των πτυχίων των φοιτητών μας, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους! Αγωνιζόμαστε και ενώνουμε τη δική μας φωνή με των υγειονομικών και των άλλων φορέων, κόντρα στην διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Ε.Σ.Υ.. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που οργανώνονται σήμερα Πέμπτη 1/12, ημέρα εισήγησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, με αίτημα την απόρριψή του.

Συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα με την άποψη των υγειονομικών ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και ζητούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό στο σύνολό του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diadiktio
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Πώς μπορούν να καταλάβουν αν το παιδί τους είναι πραγματικά εθισμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια;
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς