κερκυρα-κεραμεως
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Λύκειο Κέρκυρας

Με συνοδεία αποδοκιμασιών των εκπαιδευτικών έγιναν τα εγκαίνια του 4ου Λυκείου Κέρκυρας σήμερα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η «θερμή υποδοχή» των εκπαιδευτικών έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο νωρίς το πρωί και πορεία προς το 4ο Λύκειο, ενώ η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 08:00-11:00 το πρωί. Στη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο τους απαγόρεψαν την είσοδο στο σχολείο.

2

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τη δική τους απάντηση απέναντι στις ανούσιες φιέστες της υπουργού Παιδείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, του κάθε παρατρεχάμενου που έσπευσε να φωτογραφηθεί με μια υπουργό, έδωσαν η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, η Ένωση Γονέων, το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες μαθητές εκπαιδευτικοί, φοιτητές κι εργαζόμενοι, οι οποίοι με δυνατή φωνή διατράνωσαν τη διαμαρτυρία τους κι απαίτησαν ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Με συνθήματα για σύγχρονα ασφαλή κτίρια, για κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, για την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και για την ακρίβεια που πλήττει ειδικά τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι συγκεντρωμένοι μετέτρεψαν σε «κηδεία» τα εγκαίνια της υπουργού, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα από τα συνθήματα. Τα εγκαίνια έγιναν με μικρή παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών, αφού ο μεγάλος όγκος της εκπαιδευτικής κοινότητας βρισκόταν έξω από το σχολείο.

Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, είναι η καταστολή και η τρομοκρατία αφού η αστυνομία έσπευσε να σταματήσει την πορεία πολύ πριν το 4ο λύκειο, που ήταν και ο τελικός στόχος της κινητοποίησης.

Αποδείχτηκε όμως επίσης ότι το οργανωμένο κίνημα, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να κάνει κουρέλι τα σχέδια κατασταλτικών μηχανισμών και κυβέρνησης κι έτσι οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο του 4ου ΓΕΛ, χαλώντας τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Όπου και να πηγαίνουν θα βρίσκουν μπροστά τους αγωνιζόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κι εργαζόμενους, οι οποίοι θα διεκδικούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην καθημερινότητα μας.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα