κερκυρα-κεραμεως
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Λύκειο Κέρκυρας

Με συνοδεία αποδοκιμασιών των εκπαιδευτικών έγιναν τα εγκαίνια του 4ου Λυκείου Κέρκυρας σήμερα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η «θερμή υποδοχή» των εκπαιδευτικών έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο νωρίς το πρωί και πορεία προς το 4ο Λύκειο, ενώ η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 08:00-11:00 το πρωί. Στη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο τους απαγόρεψαν την είσοδο στο σχολείο.

2

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τη δική τους απάντηση απέναντι στις ανούσιες φιέστες της υπουργού Παιδείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, του κάθε παρατρεχάμενου που έσπευσε να φωτογραφηθεί με μια υπουργό, έδωσαν η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, η Ένωση Γονέων, το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες μαθητές εκπαιδευτικοί, φοιτητές κι εργαζόμενοι, οι οποίοι με δυνατή φωνή διατράνωσαν τη διαμαρτυρία τους κι απαίτησαν ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Με συνθήματα για σύγχρονα ασφαλή κτίρια, για κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, για την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και για την ακρίβεια που πλήττει ειδικά τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι συγκεντρωμένοι μετέτρεψαν σε «κηδεία» τα εγκαίνια της υπουργού, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα από τα συνθήματα. Τα εγκαίνια έγιναν με μικρή παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών, αφού ο μεγάλος όγκος της εκπαιδευτικής κοινότητας βρισκόταν έξω από το σχολείο.

Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, είναι η καταστολή και η τρομοκρατία αφού η αστυνομία έσπευσε να σταματήσει την πορεία πολύ πριν το 4ο λύκειο, που ήταν και ο τελικός στόχος της κινητοποίησης.

Αποδείχτηκε όμως επίσης ότι το οργανωμένο κίνημα, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να κάνει κουρέλι τα σχέδια κατασταλτικών μηχανισμών και κυβέρνησης κι έτσι οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο του 4ου ΓΕΛ, χαλώντας τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Όπου και να πηγαίνουν θα βρίσκουν μπροστά τους αγωνιζόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κι εργαζόμενους, οι οποίοι θα διεκδικούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην καθημερινότητα μας.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tourismos
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας θεωρείται θέμα χρόνου, δεδομένου ότι η «υψηλή περίοδος» του προγράμματος κάνει πρεμιέρα την 1η Μαΐου, με στόχο την...
Αντίστροφη μέτρηση για τον «Τουρισμό για Όλους 2026»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα voucher έως 600 ευρώ
Πικροδάφνη σε σχολείο
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
Η εγκύκλιος του ΕΟΔΥ που προκάλεσε την οργή των περιβαλλοντολόγων
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
ypologistis-xaker-xakarisma.jpg
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ
Το «μοιραίο» λάθος των χάκερ - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση;
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ