κερκυρα-κεραμεως
Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Λύκειο Κέρκυρας

Με συνοδεία αποδοκιμασιών των εκπαιδευτικών έγιναν τα εγκαίνια του 4ου Λυκείου Κέρκυρας σήμερα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η «θερμή υποδοχή» των εκπαιδευτικών έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο νωρίς το πρωί και πορεία προς το 4ο Λύκειο, ενώ η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 08:00-11:00 το πρωί. Στη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο τους απαγόρεψαν την είσοδο στο σχολείο.

2

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τη δική τους απάντηση απέναντι στις ανούσιες φιέστες της υπουργού Παιδείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, του κάθε παρατρεχάμενου που έσπευσε να φωτογραφηθεί με μια υπουργό, έδωσαν η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, η Ένωση Γονέων, το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες μαθητές εκπαιδευτικοί, φοιτητές κι εργαζόμενοι, οι οποίοι με δυνατή φωνή διατράνωσαν τη διαμαρτυρία τους κι απαίτησαν ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Με συνθήματα για σύγχρονα ασφαλή κτίρια, για κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ, για την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και για την ακρίβεια που πλήττει ειδικά τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι συγκεντρωμένοι μετέτρεψαν σε «κηδεία» τα εγκαίνια της υπουργού, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ένα από τα συνθήματα. Τα εγκαίνια έγιναν με μικρή παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών, αφού ο μεγάλος όγκος της εκπαιδευτικής κοινότητας βρισκόταν έξω από το σχολείο.

Σήμερα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, είναι η καταστολή και η τρομοκρατία αφού η αστυνομία έσπευσε να σταματήσει την πορεία πολύ πριν το 4ο λύκειο, που ήταν και ο τελικός στόχος της κινητοποίησης.

Αποδείχτηκε όμως επίσης ότι το οργανωμένο κίνημα, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να κάνει κουρέλι τα σχέδια κατασταλτικών μηχανισμών και κυβέρνησης κι έτσι οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο του 4ου ΓΕΛ, χαλώντας τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Όπου και να πηγαίνουν θα βρίσκουν μπροστά τους αγωνιζόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κι εργαζόμενους, οι οποίοι θα διεκδικούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην καθημερινότητα μας.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Θεωρούμε ότι η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση θα έπρεπε να επικεντρώνεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια...
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ