Σημαντική διάκριση για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ακαδημία Αθηνών - Ο Ομότιμος καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος, εξελέγη ως Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Καραμάνος, εξελέγη ως Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην προκηρυχθείσα Έδρα «Αειφόρος Πρωτογενής Γεωργική Παραγωγή» στην Α’ Τάξη των Θετικών Επιστημών. 

Ο νέος Ακαδημαϊκός διαθέτει εκτεταμένο και αναγνωρισμένο έργο σε διεθνές επίπεδο, όσον αφορά στην παραγωγικότητα των καλλιεργειών σε συνθήκες ξηρασίας, στον αειφορικό προσανατολισμό της φυτικής παραγωγής και στις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στη συμπεριφορά των καλλιεργειών. 

Είναι μέλος σε ειδικές επιτροπές μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 2003 έως το 2007 υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εκλέχθηκε δύο φορές Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εκπαίδευσης για την Αειφορία της Οικονομικής Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για την Ευρώπη. 

Επίσης, έχει αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Δημοκριτείου  Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας  και μέλος του Συμβουλίου του Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας και Πιστοποίησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου. 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγχαίρουν θερμά τον Καθηγητή Ανδρέα Καραμάνο για την εξέχουσα διάκρισή του και του εύχονται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Βιβλιοθήκη
Πάθος για τα βιβλία
Έγινα κυνηγός βιβλίων. Στα παιδικά χρόνια δεν είχαμε βιβλία, μάς έλειπαν τα βιβλία. Αυτό είναι και το βασικό παράπονό μου για εκείνους τους καιρούς
Πάθος για τα βιβλία