τάξη
Σημειωτέο ότι η έκτη δημοτικού είναι μία κρίσιμη τάξη, στην οποία οι μαθητές προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Χωρίς δάσκαλο έχει μείνει εδώ και 23 μέρες το δεύτερο τμήμα της ΣΤ τάξης του Σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν χάσει αρκετές διδακτικές ώρες, ενώ οι αρκετοί δάσκαλοι από τις άλλες τάξεις προσπαθούν να καλύψουν όσες περισσότερες ώρες μπορούν προκειμένου τα παιδιά να κάνουν μάθημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι γονείς έκαναν πολλές προσπάθειες συνεννόησης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων πριν φτάσουν εδώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Η καταγγελία γονέων για έλλειψη δασκάλου/ας στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας

Οι γονείς του ΣΤ2 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου της Ποσειδωνίας Σύρου καταγγέλλουμε την ολιγωρία που έχει επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας στην κάλυψη του κενού της εκπαιδευτικού του τμήματος ΣΤ2, η οποία βρίσκεται σε  άδεια ανατροφής τέκνου από τις 31-10-2022.

Ενώ η άδεια ανατροφής της εκπαιδευτικού εγκρίθηκε τον Μάιο του 2022 και ήταν γνωστό το κενό που θα προέκυπτε, μέχρι σήμερα, 22-11-2022, δεν έχει έρθει άλλος εκπαιδευτικός να αναλάβει το τμήμα αλλά ούτε υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαβεβαίωση για την κάλυψη του κενού.

Η διευθύντρια του σχολείου Ποσειδωνίας μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο για την κάλυψη του κενού.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων μας ενημέρωσε ότι δόθηκε το κενό και δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος αναπληρωτής/τρια για να καλύψει τη θέση. Στη συνέχεια έγινε απόσπαση ενός εκπαιδευτικού, ο οποίος ζήτησε επανειλημμένες άδειες. Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα μία μητέρα μαθητή του ΣΤ2 με έναν βουλευτή των Κυκλάδων ενημερώθηκε ότι «ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να πάει στο σχολείο και η λύση είναι να διδάσκει τους μαθητές η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής»!

Από εχθές μάλιστα η λύση που εφαρμόζεται στο τμήμα είναι να μπαίνουν εφτά διαφορετικοί δάσκαλοι για να διδάξουν τους μαθητές του ΣΤ2! Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι δάσκαλοι των ειδικοτήτων.

Δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν με την πανδημία τις προηγούμενες σχολικές χρονιές (κλείσιμο των σχολείων, εκτεταμένη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης), θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού που θα αναλάβει το τμήμα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ενός εκπαιδευτικού που θα είναι και υπεύθυνος του τμήματος και πρόσωπο αναφοράς για τους μικρούς μαθητές.

Σημειωτέο ότι η έκτη δημοτικού είναι μία κρίσιμη τάξη, στην οποία οι μαθητές προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θα θέλαμε τους κατοίκους της Σύρου συμπαραστάτες στον αγώνα μας για το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

giatros-nosokomeio-covid.jpg
Κορονοϊός: Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα
Αυτό το διάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και λόγω γρίπης γιατί και αυτή μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Κορονοϊός: Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα
υπουργείο εργασίας
Κοινωφελής εργασία: Δυνατότητα παράτασης εξετάζει το υπουργείο Εργασίας
Έρχονται νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με περιφερειακή διάσταση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους
Κοινωφελής εργασία: Δυνατότητα παράτασης εξετάζει το υπουργείο Εργασίας