ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ
Συνεργασία ΔΥΠΑ - Junior Achievement Greece (JA Greece) για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία «εικονικής επιχείρησης»

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, στο πλαίσιο συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Greece (JA Greece), υλοποιεί επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας (train the trainers course). Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022.

Η συνεργασία αφορά την εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών των Δομών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε θέματα επιχειρηματικότητας. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να προαγάγει την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από δύο άξονες:

α) Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και

β) Παράλληλη εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με την ονομασία ‘’V-Company’’ (“Εικονική Επιχείρηση”) στους μαθητές/καταρτιζόμενους των Δομών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ.

Πραγματοποιείται μέσω:

α) σύγχρονης (on line) εκπαίδευσης: ένα webinar διάρκειας 1-2 ωρών/εβδομάδα. Τα webinars πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και μαγνητοσκοπούνται, ώστε να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα για όσους/όσες δεν τα παρακολούθησαν  on line και

β) ασύγχρονης εκπαίδευσης: μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Στο πλαίσιο του δεύτερου άξονα του προγράμματος, 400 μαθητές των ΕΠΑΣ και 300 σπουδαστές των ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία εικονικής επιχείρησης. Οι ομάδες εκπαιδευομένων των σχολών ΕΠΑΣ Μαθητείας και σπουδαστών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ θα λάβουν μέρος κατά τη φετινή χρονιά στις Εμπορικές Εκθέσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός J.A. Greece στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουν το προϊόν/υπηρεσία τους και θα αξιολογηθούν με βάση την καινοτομία του, τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την εμφάνιση του περιπτέρου τους.

Κάντε αίτηση ΕΔΩ: https://jagreece.org/programs/v-company/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια