Thumbnail
Εκπαιδευτικοί Λάρισας καταγγέλλουν βίαιο περιστατικό εκπαιδευτικού σε διοικητική υπάλληλο, κατά τη διάρκεια εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Βίαιο περιστατικό εις βάρος υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατά τη διάρκεια των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος της παράταξης ΑΔΗΚ έσπρωξε βίαια την υπάλληλο και μέλος της εφορευτικής επιτροπής της ΔΔΕ Λάρισας. 

Όπως αναφέρουν, η ενέργεια αυτή, προκάλεσε όχι μόνο τρόμο και ταραχή στη συνάδελφό μας αλλά και έντονους πόνους στον αυχένα της, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας υπογραμμίζει πως με δεδομένο ότι η καταγγελόμενη είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων.

Aναλυτικά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι   

Με αφορμή περιστατικό βιαιοπραγίας που, όπως καταγγέλλεται ,συνέβη κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα Υ.Σ από εκπρόσωπο συνδικαλιστικής Παράταξης , σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας, αυτούσια την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΣΥΠΥΥΠ) στον οποίο ανήκει η καταγγέλουσα διοικητική υπάλληλος της ΔΔΕ Λάρισας.

«Θέμα: Απαράδεκτη και  πρωτοφανής ενέργεια  κατά συναδέλφου μας.

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια από τον εκπαιδευτικό Κ.Κ., εκπρόσωπο της παράταξης ΑΔΗΚ, να ωθήσει βιαίως τη συνάδελφό μας, διοικητική υπάλληλο της Δ.Δ.Ε. Λάρισας Β.Γ. και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. 

Η ενέργεια αυτή, προκάλεσε όχι μόνο τρόμο και ταραχή στη συνάδελφό μας αλλά και έντονους πόνους στον αυχένα της, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η εν λόγω συνάδελφος, εκτός ωραρίου εργασίας της,  ημέρα Σάββατο και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή, προσέφερε τις υπηρεσίες της προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογικές διαδικασίες των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Μια ενέργεια που όφειλαν όλοι, όχι μόνο να εκτιμήσουν αλλά πολύ περισσότερο να σεβαστούν. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν ευθυνών καθώς και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι αυτονόητο ότι σαν Σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα  τέτοιες ενέργειες . Με δεδομένο ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων για την διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού και σε περίπτωση επιβεβαίωσής του την απόδοση των νόμιμων ευθυνών , προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mathites
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
«Καταπέλτης» η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) κατά ΥΠΑΙΘ: «Δεν προκύπτει επίθεση από χάκερς»
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
thriskeutikaistoria.jpg
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
Για φερόμενη παραβίαση της ελευθερίας συνειδήσεως γονέων και μαθητή που δεν του χορηγήθηκε απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...
Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για ορισμό επιτηρητών Γυμνασίων στα γειτονικά τους Λύκεια όπου εξετάζονται πρώην μαθητές τους...
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...