Thumbnail
Εκπαιδευτικοί Λάρισας καταγγέλλουν βίαιο περιστατικό εκπαιδευτικού σε διοικητική υπάλληλο, κατά τη διάρκεια εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Βίαιο περιστατικό εις βάρος υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατά τη διάρκεια των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος της παράταξης ΑΔΗΚ έσπρωξε βίαια την υπάλληλο και μέλος της εφορευτικής επιτροπής της ΔΔΕ Λάρισας. 

Όπως αναφέρουν, η ενέργεια αυτή, προκάλεσε όχι μόνο τρόμο και ταραχή στη συνάδελφό μας αλλά και έντονους πόνους στον αυχένα της, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας υπογραμμίζει πως με δεδομένο ότι η καταγγελόμενη είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων.

Aναλυτικά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι   

Με αφορμή περιστατικό βιαιοπραγίας που, όπως καταγγέλλεται ,συνέβη κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα Υ.Σ από εκπρόσωπο συνδικαλιστικής Παράταξης , σας επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας, αυτούσια την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΣΥΠΥΥΠ) στον οποίο ανήκει η καταγγέλουσα διοικητική υπάλληλος της ΔΔΕ Λάρισας.

«Θέμα: Απαράδεκτη και  πρωτοφανής ενέργεια  κατά συναδέλφου μας.

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια από τον εκπαιδευτικό Κ.Κ., εκπρόσωπο της παράταξης ΑΔΗΚ, να ωθήσει βιαίως τη συνάδελφό μας, διοικητική υπάλληλο της Δ.Δ.Ε. Λάρισας Β.Γ. και μέλος της εφορευτικής επιτροπής, κατά τη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. 

Η ενέργεια αυτή, προκάλεσε όχι μόνο τρόμο και ταραχή στη συνάδελφό μας αλλά και έντονους πόνους στον αυχένα της, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η εν λόγω συνάδελφος, εκτός ωραρίου εργασίας της,  ημέρα Σάββατο και χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή, προσέφερε τις υπηρεσίες της προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογικές διαδικασίες των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Μια ενέργεια που όφειλαν όλοι, όχι μόνο να εκτιμήσουν αλλά πολύ περισσότερο να σεβαστούν. 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν ευθυνών καθώς και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι αυτονόητο ότι σαν Σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα  τέτοιες ενέργειες . Με δεδομένο ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων για την διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού και σε περίπτωση επιβεβαίωσής του την απόδοση των νόμιμων ευθυνών , προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Προκρούστεια παιδεία: Όταν η εξοικονόμηση πόρων γίνεται πάνω στις πλάτες σχολείων και εκπαιδευτικών
Συγχωνεύσεις τμημάτων, καθυστερημένες προσλήψεις και αναπληρωτές σε αναμονή – το δημόσιο σχολείο δοκιμάζεται
Προκρούστεια παιδεία: Όταν η εξοικονόμηση πόρων γίνεται πάνω στις πλάτες σχολείων και εκπαιδευτικών
κατώτατος μισθός
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
Πότε η παράλληλη μισθοδοσία με σύνταξη ακυρώνει τον συντάξιμο χρόνο – Τι έκρινε η γνωμοδότηση 80/2025 του ΝΣΚ
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα
Τι αποκαλύπτει η διεθνής έρευνα της Glassdoor για το πώς θα δουλεύουμε, πόσο θα πληρωνόμαστε και πόσο ασφαλείς θα αισθανόμαστε μέσα στο 2026
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα