Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολείο των Λιοσίων: Αμεση διερεύνηση ζητούν οι γονείς
Οι γονείς, πέρα από τη διερεύνηση της υπόθεσης, σημειώνουν ότι η Ένωσή τους έχει επανειλημμένα αιτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση σε κάθε σχολική μονάδα μόνιμου ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και νοσηλευτή.

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούν να να διερευνηθούν και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για παρενόχληση μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων από εκπαιδευτικό του σχολείου, απέστειλε η Ενωση Γονέων Ανω Λιοσίων και Φυλής.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο αυτό έγινε και κατάληψη  μετά από την καταγγελία της μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή

Οι γονείς, πέρα από την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, σημειώνουν ότι η Ένωσή τους έχει επανειλημμένα αιτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση σε κάθε σχολική μονάδα μόνιμου ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και νοσηλευτή. Ενα πλαίσιο ειδικοτήτων που μπορούν να στηρίξουν και να προλαμβάνουν φαινόμενα βίας και παρενόχλησης.

Η επιστολή των γονιών

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής θέλει να εκφράσει την κατηγορηματική του απαίτηση να διερευνηθούν και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για παρενόχληση μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων από εκπαιδευτικό του σχολείου.

Βρεθήκαμε το πρωί στο σχολείο σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε για το περιστατικό. Σε ανακοίνωση των μαθητών αναφέρεται ότι έχει γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και διευθύνσεις εδώ και 14 ημέρες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Άμεσα και χωρίς καμία κωλυσιεργία να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι για την διερεύνηση των καταγγελιών εξασφαλίζοντας τους όρους πλήρης αποκάλυψης της αλήθειας.

Να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το αποτέλεσμα της έρευνας .

Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση μερίδας ΜΜΕ να ζητάνε να δώσουμε στοιχεία όνομα και διεύθυνση του παιδιού. Αυτό πρέπει να σταματήσει!!

Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα αιτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση σε κάθε σχολική μονάδα μόνιμου ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και νοσηλευτή. Ενα πλαίσιο ειδικοτήτων που μπορούν να στηρίξουν και να προλαμβάνουν φαινόμενα βίας και παρενόχλησης.

Παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας , μπαίνοντας στον αγώνα για την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους που αφορά την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη τους, αποκλείοντας κινδύνους που στοχεύουν με τον έναν ή άλλο τρόπο στη καρδιά και το μυαλό τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aimodosia
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Eορταστική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία 12 και 13 Δεκεμβρίου 11.00-15.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου