δημοσιεμα-δημοκρατια
Για μια νέα πτυχή του σκανδάλου στην υπόθεση παράνομης επανεκλογής του προέδρου του τμήματος της Ιατρικής Σχολής πριν τρία χρόνια κάνει λόγο η εφημερίδα - Διαψεύδει το δημοσίευμα η Νίκη Κεραμέως

«Τρία χρόνια μετά το θεσμικό πραξικόπημα που συγκλόνισε την Ιατρική Σχολή Αθηνών με την παράνομη επανεκλογή για τρίτη θητεία του πρόεδρου του τμήματος, η Δημοκρατία φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα πτυχή του σκανδάλου που άφησε βαθιά πληγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να καλύψει το σκάνδαλο της παράνομης επανεκλογής του πρόεδρου της Ιατρικής Πέτρου Σφηκάκη κάλεσε τον συνεταίρο της Ηλία Μικρουλέα στο δικηγορικό γραφείο της για να καθαρίσει την υπόθεση όταν αυτή πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα το υπουργείο Παιδείας και κατ' επέκταση η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να αποστείλει ως συνήγορο του πανεπιστημίου στη δίκη για την υπόθεση εκλογής του κ Σφηκάκη τον Ηλία Μικρουλέα ο οποίος πέρα από συνεταίρος της στο δικηγορικό γραφείο Κεραμεύς και Συνεργάτες είναι και ένας εκ των 16 νομικών συμβούλων του υπουργείου. 

Όπως αποκαλύπτεται από την απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2021 και η οποία επί της ουσίας ακυρώνει την παράνομη τοποθέτηση του κ Σφηκάκη στην προεδρεία του τμήματος ο συνήγορος του υπουργείου και συνέταιρος της υπουργού φαίνεται πως υπερασπίστηκε την κατάφωρη παρανομία ενώ με πέντε αναβολές επιχείρησε να φρενάρει την απόφαση του ΣτΕ» αναφέρει το ρεπορτάζ. 

Τι απαντά η υπουργός Παιδείας

«Για μια ακόμη φορά δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αφορά την Νίκη Κεραμέως είναι απολύτως ψευδές» αναφέρει σε απάντηση το γραφείο τύπου της Νίκης Κεραμέως, αναφέροντας τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας δεν ενεπλάκη και δεν εκπροσωπήθηκε, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα, στη διαμάχη δυο υποψηφίων που διεκδικούσαν την ίδια θέση σε διαδικασία εκλογής που έγινε το 2019 (σημειωτέον και πριν την ανάληψη της θέσης της Υπουργού από τη Ν. Κεραμεως).

Ο δικηγόρος που αναφέρεται στο δημοσίευμα εκπροσωπεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2009 (10 χρόνια πριν γίνει η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας) και αυτό έπραξε, με την προσωπική του ιδιότητα και στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία:

δημοσιεμα-δημοκρατια
01

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας