δημοσιεμα-δημοκρατια
Για μια νέα πτυχή του σκανδάλου στην υπόθεση παράνομης επανεκλογής του προέδρου του τμήματος της Ιατρικής Σχολής πριν τρία χρόνια κάνει λόγο η εφημερίδα - Διαψεύδει το δημοσίευμα η Νίκη Κεραμέως

«Τρία χρόνια μετά το θεσμικό πραξικόπημα που συγκλόνισε την Ιατρική Σχολή Αθηνών με την παράνομη επανεκλογή για τρίτη θητεία του πρόεδρου του τμήματος, η Δημοκρατία φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα πτυχή του σκανδάλου που άφησε βαθιά πληγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να καλύψει το σκάνδαλο της παράνομης επανεκλογής του πρόεδρου της Ιατρικής Πέτρου Σφηκάκη κάλεσε τον συνεταίρο της Ηλία Μικρουλέα στο δικηγορικό γραφείο της για να καθαρίσει την υπόθεση όταν αυτή πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα το υπουργείο Παιδείας και κατ' επέκταση η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να αποστείλει ως συνήγορο του πανεπιστημίου στη δίκη για την υπόθεση εκλογής του κ Σφηκάκη τον Ηλία Μικρουλέα ο οποίος πέρα από συνεταίρος της στο δικηγορικό γραφείο Κεραμεύς και Συνεργάτες είναι και ένας εκ των 16 νομικών συμβούλων του υπουργείου. 

Όπως αποκαλύπτεται από την απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2021 και η οποία επί της ουσίας ακυρώνει την παράνομη τοποθέτηση του κ Σφηκάκη στην προεδρεία του τμήματος ο συνήγορος του υπουργείου και συνέταιρος της υπουργού φαίνεται πως υπερασπίστηκε την κατάφωρη παρανομία ενώ με πέντε αναβολές επιχείρησε να φρενάρει την απόφαση του ΣτΕ» αναφέρει το ρεπορτάζ. 

Τι απαντά η υπουργός Παιδείας

«Για μια ακόμη φορά δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αφορά την Νίκη Κεραμέως είναι απολύτως ψευδές» αναφέρει σε απάντηση το γραφείο τύπου της Νίκης Κεραμέως, αναφέροντας τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας δεν ενεπλάκη και δεν εκπροσωπήθηκε, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα, στη διαμάχη δυο υποψηφίων που διεκδικούσαν την ίδια θέση σε διαδικασία εκλογής που έγινε το 2019 (σημειωτέον και πριν την ανάληψη της θέσης της Υπουργού από τη Ν. Κεραμεως).

Ο δικηγόρος που αναφέρεται στο δημοσίευμα εκπροσωπεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2009 (10 χρόνια πριν γίνει η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας) και αυτό έπραξε, με την προσωπική του ιδιότητα και στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία:

δημοσιεμα-δημοκρατια
01

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΕΙΣΜΟΣ
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι, τα ξημερώματα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Η περιοχή της Στερεάς Ελλάδας διαθέτει ενεργά ρήγματα, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ανησυχητικό.
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι, τα ξημερώματα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: «Μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί το 2025 – Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία»
Οριακή ονομαστική αύξηση 1,66% και απώλεια αγοραστικής δύναμης 1,37% σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Αλέξης Μητρόπουλος: «Μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί το 2025 – Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία»
γκριλης
Αρχή άνδρα και γυναίκα δείκνυσι (Για κάποιους διευθυντές σχολείων ο λόγος)
Στο σχολείο η ηγεσία που εμπνέει δεν είναι εκείνη που φοβίζει, αλλά εκείνη που εμπιστεύεται, που δεν μετρά τα χαρτιά υγείας, ούτε μετριέται από τα...
Αρχή άνδρα και γυναίκα δείκνυσι (Για κάποιους διευθυντές σχολείων ο λόγος)