Thumbnail
«Κραυγή αγωνίας« για τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά - Επί 8 μήνες αδιαφορεί η Δημοτική Αρχή και το ΥΠΑΙΘ

Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά, που δεν έχουν λυθεί παρά τις δεκάδες οχλήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι από το Μάρτιο του 2022 η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει προς τις αρμόδιες αρχές, (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Δ/νση  Κ. Μακεδονίας, Δήμαρχο Λαγκαδά και ΥΠΑΙΘ), υπόμνημα αναφέροντας λεπτομερώς τα επείγοντα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Λαγκαδά. 

Πιο συγκεκριμένα, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά  κρίθηκαν ως ακατάλληλα, από το Σεπτέμβριο του 2021. Για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων, προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή, κάποιοι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν σε συστεγαζόμενο σχολείο, αυτό του 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά - Κολχικό.

Παρόλο που η Δημοτική Αρχή θεώρησε «καλή λύση» τη συστέγαση, τα προβλήματα μεταφέρθηκαν και στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά - Κολχικό, καθώς μετά την παραχώρηση αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο, οι χώροι δεν επαρκούν, ενώ έμειναν χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γιατί χωρίστηκε σε αίθουσες διδασκαλίας με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις του σχολείου να γίνονται στους διαδρόμους του κτηρίου.

Έλλειψη νερού στο 1o Γυμνάσιο

Στο 1ο Γυμνάσιο δεν έχουν έχουν  αποκατασταθεί τα προβλήματα, που καταγράφηκαν περίπου ένα χρόνο πριν. Ο ελλιπής  αριθμός τουαλετών, η έλλειψη  γραφείου καθηγητών, η έλλειψη επιπλέον αίθουσας απαραίτητης για τους μαθητές, η ενίσχυση των kibo όπου χρειάζεται για να διασφαλίζουν θέρμανση και εξαερισμό και να μην εισέρχονται νερά όταν βρέχει και η επισκευή του προαυλείου χώρου στον οποίο λιμνάζουν νερά, παραμένουν. Μάλιστα φέτος προστέθηκε ένα ακόμη, το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο σχολείο.

Θα ήταν ουτοπικό να πίστευε κανείς πως σε ένα σχολείο με τόσες ελλείψεις, δεν θα υπήρχαν και εκπαιδευτικά κενά. 

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου εκτελούν καθήκοντα στο.. κυλικείο 

Το 2ο Γυμνάσιο που στεγάζεται πλέον μαζί με το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Κολχικό, εντάθηκαν αντί να λυθούν τα προβλήματα. Έως και σήμερα δεν υπάρχει ούτε γραφείο Διεύθυνσης, ούτε καθηγητών/τριών, καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν έρθει κατάλληλα kibo για γραφεία, ενώ στα ακατάλληλα kibo που προορίζονται για γραφεία εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροδότησής τους.

Οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εκτελούν τα διοικητικά και  εκπαιδευτικά τους καθήκοντα σε καρέκλες δίπλα στο χώρο του κυλικείου.

Επιπροσθέτως, δεν λειτουργούν εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών και αισθητικής αγωγής, ενώ δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα οι αίθουσες διδασκαλίας για να μπουν όλα τα απαραίτητα υλικά (βίντεο, προτζέκτορες, κ.ά.) και ούτε έχει μεταφερθεί όλο το υλικό διδασκαλίας του σχολείου από το κτήριο του 2ου Γυμνασίου για να καλύψει μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Οι μαθητές, μη μπορώντας να ανεχτούν τις συνθήκες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα, πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων στο σχολείο τους. Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους καλούν σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 11:00 στο 2ο Δημοτικό Λαγκαδά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα