σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Τι είπε στη Βουλή για το κλείσιμο του σχολείου και τους υπεράριθμους μαθητές

«Υπεραριθμίες» μαθητών, και εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών, επικαλέστηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφορικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας στο Δημοτικό και το Λύκειο, των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

Απαντώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη, η Ζ. Μακρή τόνισε πως «η εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών συνεπάγεται ανάκληση της άδειας».

Ο Λαρισαίος βουλευτής διερωτήθηκε επίσης «αν το συμφέρον των τρίτων η κυβέρνηση το σκέφτεται; Το δικαστήριο έκρινε μεταξύ δύο, της επιχείρησης και του υπουργείου. Το συμφέρον των γονέων, των μαθητών, των εργαζομένων, η κυβέρνηση πώς θα το εξυπηρετήσει;»

Η Ζ. Μακρή αφήνοντας στην άκρη τα περί «επικινδυνότητας» των κτιρίων, έδωσε στη δημοσιότητα αριθμούς, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή σε Δημοτικό και Λύκειο φοιτούν 482 υπεράριθμοι μαθητές και επανέλαβε ότι και ως νομικός, οφείλει να «ακούσει τις υπηρεσίες» και να εφαρμόσει το νόμο.

Έκανε λόγο για «έλλειψη επιμέλειας ενός ιδιοκτήτη που έχει την ευθύνη εργαζομένων και μαθητών» για να προσθέσει πως εξετάστηκαν όλα τα  δικαιολογητικά που δόθηκαν εκπρόθεσμα μέχρι 22 Αυγούστου». Χαρακτήρισε επίσης, «υποχρεωτική κατά τη συνείδησή της και κατά το νόμο ανάκληση της αδείας».

Η υφυπουργός Παιδείας στη δευτερολογία της υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «για μένα κι ένας μαθητής να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα και η υγεία του έχει πολύ μεγάλη σημασία» ενώ πρόσθεσε ότι «τα εκπρόθεσμα έγγραφα ελήφθησαν υπόψη από τον ΕΟΠΠΕΠ γιατί διατάχθηκε από το δικαστήριο».

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της υφυπουργού σε «επιφανείς Λαρισαίους» που δεν ονομάτισε, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί τους και επικρότησαν τη στάση της απέναντι στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, λέγοντας μάλιστα πως ένας εξ αυτών της είπε «να τους ταράξεις στη νομιμότητα»

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα