mousikoktirio
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

Με βιολιά, τύμπανα και τις φωνές τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πλημμύρισαν σήμερα πρωί της Τρίτης την αγορά της Μυτιλήνης και την προκυμαία, από την πλατεία Σαπφούς, με στάση στο παλαιό Δημαρχείο και τελικό σταθμό το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

Όπως σημειώνει η Ανθή Παζιάνου (stonisi.gr) 28 χρόνια ζητά στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την Τρίτη, σε μία ακόμη διαμαρτυρία βρέθηκαν και παλιά μέλη του πάντα δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και η νυν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαρούσα Τσαχάκη η οποία τόνισε όπου μπόρεσε ότι το νυν κτήριο όπου βεβιασμένα μεταφέρθηκε το Μουσικό Σχολείο στον πρώην ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα είναι ακατάλληλο και προορίζονταν για κοιτώνες εννέα ατόμων όχι 170 παιδιών.

Στο παλαιό Δημαρχείο οι καθηγητές και οι γονείς συνάντησαν τον γραμματέα του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη , ο οποίος απουσίαζε σε παραδίπλα κτήριο για την επικείμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Μαθητές και γονείς δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν με πορεία διαμαρτυρίας ως το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης, αφού έπαιξαν τα «ξύλα», αλλά και το Bella Ciao.

Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου, με μέλη του Συλλόγου Γονέων, την πρόεδρο και εκπαιδευτικούς συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύχρονη πορεία προς εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για το μουσικό. Ενταση προκλήθηκε όταν ο κ. Τζιμής, εσφαλμένα κατά τους παριστάμενους τόνισε ότι δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές για ανέγερση κτηρίου στη Βαρειά.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ο κ. Τζιμής ότι η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ανέγερση κτηρίου στον πρώην καταυλισμό της Μόριας, όπου εκεί θα στεγαστούν και τα ειδικά σχολεία, αλλά και χώροι για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής των οροφών που έπεσαν, ώστε σύντομα να μπουν οι μαθητές για μάθημα.

Από τα ευρηματικά συνθήματα των μαθητών που ακούστηκαν ήταν εκείνο που ανέφερε τα 28 χρόνια ιστορίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και ότι το χειροκρότημα ακούγεται στις συναυλίες, αλλά όχι έμπρακτα με την εύρεση κατάλληλων χώρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kasselakis-stefanos
Κασσελάκης: «Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»
«Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην...
Κασσελάκης: «Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»