mousikoktirio
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

Με βιολιά, τύμπανα και τις φωνές τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης πλημμύρισαν σήμερα πρωί της Τρίτης την αγορά της Μυτιλήνης και την προκυμαία, από την πλατεία Σαπφούς, με στάση στο παλαιό Δημαρχείο και τελικό σταθμό το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι σοβάδες που έπεσαν σε σχολική τάξη την περασμένη Παρασκευή για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, αλλά με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια όλων.

Όπως σημειώνει η Ανθή Παζιάνου (stonisi.gr) 28 χρόνια ζητά στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την Τρίτη, σε μία ακόμη διαμαρτυρία βρέθηκαν και παλιά μέλη του πάντα δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και η νυν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαρούσα Τσαχάκη η οποία τόνισε όπου μπόρεσε ότι το νυν κτήριο όπου βεβιασμένα μεταφέρθηκε το Μουσικό Σχολείο στον πρώην ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα είναι ακατάλληλο και προορίζονταν για κοιτώνες εννέα ατόμων όχι 170 παιδιών.

Στο παλαιό Δημαρχείο οι καθηγητές και οι γονείς συνάντησαν τον γραμματέα του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη , ο οποίος απουσίαζε σε παραδίπλα κτήριο για την επικείμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Μαθητές και γονείς δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν με πορεία διαμαρτυρίας ως το νέο κτήριο του Δημαρχείου Μυτιλήνης, αφού έπαιξαν τα «ξύλα», αλλά και το Bella Ciao.

Εκεί, η διευθύντρια του σχολείου, με μέλη του Συλλόγου Γονέων, την πρόεδρο και εκπαιδευτικούς συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύχρονη πορεία προς εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για το μουσικό. Ενταση προκλήθηκε όταν ο κ. Τζιμής, εσφαλμένα κατά τους παριστάμενους τόνισε ότι δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές για ανέγερση κτηρίου στη Βαρειά.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ο κ. Τζιμής ότι η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ανέγερση κτηρίου στον πρώην καταυλισμό της Μόριας, όπου εκεί θα στεγαστούν και τα ειδικά σχολεία, αλλά και χώροι για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής των οροφών που έπεσαν, ώστε σύντομα να μπουν οι μαθητές για μάθημα.

Από τα ευρηματικά συνθήματα των μαθητών που ακούστηκαν ήταν εκείνο που ανέφερε τα 28 χρόνια ιστορίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και ότι το χειροκρότημα ακούγεται στις συναυλίες, αλλά όχι έμπρακτα με την εύρεση κατάλληλων χώρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές σχολείο
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
Αυτό είναι το διαδικτυακό challenge που τρομάζει τους γονείς των μαθητών
«Κράτα την αναπνοή σου»: 8χρονη μαθήτρια λιποθύμησε κάνοντας το επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
«Η απαράδεκτη απόφαση της ΔΔΕ Χανίων κινείται στη λογική του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών»
Προϊστάμενος ΔΔΕ ανακάλεσε μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που ο ίδιος υπέγραψε!
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν
ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ