Απάντηση του ΣΕΠΕ Δράμας στο Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Με αφορμή την επιστολή που έστειλε το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στο alfavita.gr

Σε απάντηση στην επιστολή που έλαβε και δημοσίευσε το alfavita.gr από το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, απάντησε το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Δράμας.

Όπως αναφέρει για το δημοσίευμα με τίτλο :«Δράμα: Αυτό που συμβαίνει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είναι παράνομο και τρομακτικό -Ήρθε η στιγμή να σταματήσει», το οποίο χαρακτηρίζει «ανυπόγραφο» ωστόσο φέρει την υπογραφή του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Δράμας «θεωρεί ότι οι όποιες καταγγελίες, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, επώνυμες και να κατατίθενται στον τοπικό σύλλογο. Στην αντίθετη περίπτωση οι ανώνυμες αναφορές σε περιστατικά που δεν έχει διερευνηθεί η ακρίβειά τους, αφήνουν σκιά και θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην Π.Ε. Ν. Δράμας».

Αναλυτικά η απάντηση:

Με αφορμή το ανυπόγραφο δημοσίευμα στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα Alfavita με τίτλο : « Δράμα: «Αυτό που συμβαίνει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είναι παράνομο και τρομακτικό -Ήρθε η στιγμή να σταματήσει», το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Δράμας θεωρεί ότι οι όποιες καταγγελίες, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, επώνυμες και να κατατίθενται στον τοπικό σύλλογο.

Στην αντίθετη περίπτωση οι ανώνυμες αναφορές σε περιστατικά που δεν έχει διερευνηθεί η ακρίβειά τους, αφήνουν σκιά και θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην Π.Ε. Ν. Δράμας.

Καλούμε όποιον συνάδελφο εκπαιδευτικό έχει να καταγγείλει κάτι, να το καταθέσει επώνυμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως έχουν κάνει πολλοί συνάδελφοι στο παρελθόν με την παρουσία τους.

«Οι απειλές δε μας φοβίζουν»

Την ίδια στιγμή, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι απειλήθηκε τηλεφωνικά με μηνύσεις από δικηγόρο που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την διεύθυνση Π.Ε. Δράμα εάν δεν κατέβει η καταγγελία.

Ειδικότερα αναφέρει: Από ότι φάνηκε, η παρέμβαση και η καταγγελία αναπληρωτών/τριων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ ενόχλησε γιατί αποκάλυψε μια πραγματικότητα που είναι υπαρκτή και αποκρύπτεται. Η καταγγελία φαίνεται ότι θορύβησε την Διεύθυνση, η οποία μεν επανατοποθετήθηκε ΑΜΕΣΩΣ μετά την καταγγελία και προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις, προσπαθώντας να αποκαταστήσει κάποιους από τους αδικούμενους. Ταυτόχρονα για να κάμψει κάθε άλλη αντίδραση, προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε φωνή που διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο, δικηγόρος, που ισχυρίστηκε ότι καλεί εκ μέρους της ΔΙΠΕ - χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιον συγκεκριμένα εκπροσωπεί- να απειλεί με μήνυση όσες και όσους καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες! Είναι γελασμένοι όσοι/όσες πιστεύουν ότι θα μας κάμψουν απειλές και κάθε λογής τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων/ισσών, να είμαστε εκεί σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης ή των δ/ντών σχολείων! Οι απειλές τους δεν μας τρομοκρατούν, μας αποδεικνύουν ότι έχουμε ΔΙΚΙΟ!

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να βγει θαρρετά και να καταγγείλει κάθε μορφή διοικητικής αυθαιρεσία στους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, στις Ομοσπονδίες και στο Συντονιστικό Αναπληρωτών/τριων.

Καλούμε εδώ και τώρα τον ΣΕΠΕ Δράμας και την ΔΟΕ αλλά και κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις εκφοβιστικές μεθόδους της Διεύθυνσης και να υπερασπιστούν τα μέλη τους κόντρα στις αυθαιρεσίες της κάθε Διοίκησης!

Αντίστοιχες περιπτώσεις αυθαιρεσιών συμβαίνουν παντού, από την ΔΙΠΕ Λάρισας και τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων, την ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών μέσα στην μέση της χρονιάς, την ΔΙΠΕ Θεσσαλονίκης με τις αυθαιρεσίες που καταγγείλαμε στις αρχές της χρονιάς. Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη οι καταγγελίες είναι αμέτρητες!

Οι εργαζόμενες/οι έχουμε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, αγώνες των εργαζομένων που δεν φοβήθηκαν ποτέ και τίποτα. Αν νομίζουν ότι θα σιωπήσουμε είναι βαθιά κοιμισμένοι!

Δεν θα βρουν ΜΠΡΟΣΤΑ τους μόνο το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων, αλλά ΟΛΟ το μαχητικό κίνημα της εκπαίδευσης. 

Οι αναπληρωτές/τριες ΔΕΝ φοβόμαστε!

Κανένας/καμία μόνη! Θα μιλάμε, θα καταγγέλλουμε, θα συμμετέχουμε και θα αγωνιζόμαστε συλλογικά!

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα