kerameos
Σχετικά με τις νέες προσλήψεις των εκπαιδευτικών - Τι θέλουμε να κάνουμε με τους αναπληρωτές

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό. Για αυτό και τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς. Η πρόθεσή μας είναι, και εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει εκ νέου την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ψήφο του, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί έτσι ώστε να πάμε σε έναν πλήρη εξορθολογισμό του ανθρώπινου  δυναμικού. Θέλουμε οι αναπληρωτές να  κάνουν αυτό που λέει η λέξη. Να φτάσουμε δηλαδή σε ένα σημείο όπου θα αναπληρώνουν σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ήδη με τους 25.000 διορισμούς έχει επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία μεταξύ των μόνιμων και των αναπληρωτών”

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 TV “Στούντιο Με Θέα”.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω τις δηώσεις της υπουργού Παιδείας:

Αναπληρωτές: Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν αποτελούν εμπόρευμα για απόσπαση ψήφων

«Αχρωμάτιστοι, ανεξάρτητοι και επιβεβλημένοι είναι οι διορισμοί εκπαιδευτικών» οι οποίοι  δεν πρέπει να εξαρτώνται από το αν ο λαός θα ψηφίσει ή όχι κάποιο κόμμα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ).

Η ΠΕΑΔ, αναφέρεται σε χθεσινή συνέντευξη της κ.Κεραμέως η οποία  η υπουργός έκανε αναφορά σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα για την Παιδεία δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο παραποίησε τα λεγόμενα της Υπουργού και χρησιμοποίησε τους διορισμούς εκπαιδευτικών ως εργαλείο για προπαγάνδα.

«Ειδικότερα, υποστηρίχθηκε πως θα πραγματοποιηθούν νέοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει με την ψήφο του εκ νέου την κυβέρνηση», αναφέρουν οι αναπληρωτές.

Ολη η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Με αφορμή τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας στην πρωινή εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα για την Παιδεία δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο παραποίησε τα λεγόμενα της Υπουργού και χρησιμοποίησε τους διορισμούς εκπαιδευτικών ως εργαλείο για προπαγάνδα.

Ειδικότερα, υποστηρίχθηκε πως θα πραγματοποιηθούν νέοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει με την ψήφο του εκ νέου την κυβέρνηση.

Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και η στελέχωση των σχολείων με σταθερό και μόνιμο προσωπικό δεν μπορούν να υπόκεινται σε πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Δεν αποτελούν εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας, τρομοκρατίας και εκβιασμού για απόσπαση ψήφων από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Είναι ανεπίτρεπτο από μια εφημερίδα για την Παιδεία να διαδίδεται πως οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης συνδέονται με την επιλογή συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης. Ως εκ τούτου, καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια συσχέτισης των αναγκών της Παιδείας με πολιτικές προτιμήσεις. Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών είναι αχρωμάτιστοι, ανεξάρτητοι και επιβεβλημένοι. Η Πολιτεία οφείλει να προασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και των εφήβων, να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα