διεθνης αμνηστια
Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι εσύ μαζί. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» για το 2022-2023 σε σχολεία της Ελλάδας.

Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο. Οι εν λόγω θεματικές αποτελούν απόρροια της ελεύθερης επιλογής των εκπαιδευτικών στο ερωτηματολόγιο αποτίμησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς και, ως εκ τούτου, ενισχύοντας τη δημοκρατία εντός της λειτουργίας του προγράμματος, ορίζονται οι παρακάτω θεματικές:

Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2022: Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης, Ελευθερία του Τύπου, ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9/12/2022 θα διεξαχθεί διαδικτυακή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα που καταθέτουν τα ερωτήματά τους σχετικά με τη θεματική.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023: Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή – Ενέργεια.

Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2023: Προσβασιμότητα – Δικαιώματα – Αναπηρία.

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2022 18.00 – 20.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Για την υποστήριξη των δράσεων των σχολείων, μπορείτε να συμβουλευθείτε τους ψηφιακούς εκπαιδευτικούς οδηγούς στον κόμβο Εκπαιδευτικοί | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα