διεθνης αμνηστια
Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι εσύ μαζί. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» για το 2022-2023 σε σχολεία της Ελλάδας.

Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο. Οι εν λόγω θεματικές αποτελούν απόρροια της ελεύθερης επιλογής των εκπαιδευτικών στο ερωτηματολόγιο αποτίμησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς και, ως εκ τούτου, ενισχύοντας τη δημοκρατία εντός της λειτουργίας του προγράμματος, ορίζονται οι παρακάτω θεματικές:

Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2022: Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης, Ελευθερία του Τύπου, ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9/12/2022 θα διεξαχθεί διαδικτυακή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα που καταθέτουν τα ερωτήματά τους σχετικά με τη θεματική.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023: Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή – Ενέργεια.

Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2023: Προσβασιμότητα – Δικαιώματα – Αναπηρία.

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2022 18.00 – 20.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Για την υποστήριξη των δράσεων των σχολείων, μπορείτε να συμβουλευθείτε τους ψηφιακούς εκπαιδευτικούς οδηγούς στον κόμβο Εκπαιδευτικοί | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα