διεθνης αμνηστια
Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι εσύ μαζί. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» για το 2022-2023 σε σχολεία της Ελλάδας.

Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέες θεματικές που άπτονται της επικαιρότητας, επαναπροσδιορίζοντας τη χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην τάξη και το σχολείο. Οι εν λόγω θεματικές αποτελούν απόρροια της ελεύθερης επιλογής των εκπαιδευτικών στο ερωτηματολόγιο αποτίμησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς και, ως εκ τούτου, ενισχύοντας τη δημοκρατία εντός της λειτουργίας του προγράμματος, ορίζονται οι παρακάτω θεματικές:

Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2022: Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης, Ελευθερία του Τύπου, ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9/12/2022 θα διεξαχθεί διαδικτυακή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα που καταθέτουν τα ερωτήματά τους σχετικά με τη θεματική.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023: Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή – Ενέργεια.

Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2023: Προσβασιμότητα – Δικαιώματα – Αναπηρία.

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2022 18.00 – 20.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Για την υποστήριξη των δράσεων των σχολείων, μπορείτε να συμβουλευθείτε τους ψηφιακούς εκπαιδευτικούς οδηγούς στον κόμβο Εκπαιδευτικοί | Εγώ και εσύ μαζί® (amnesty.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό