Πορεία φοιτητών
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οι φοιτητές καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 9/11

Στην πανελλαδική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, θα συμμετέχουν οι φοιτητές Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. 

Αναλυτικότερα, την ανακοίνωση υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Παιδαγωγικού, Δασολογίας, Εικαστικού του ΑΠΘ, Οι Σχολές Μηχανικών και οι Σχολές Επιστημών Υγείας ΔΙΠΑΕ και ο ο ΣΟΦΕΘ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής μας. Αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης», όπως υπογραμμίζουν.

Συμπληρώνουν ακόμη πως «μαζί με τους αγωνιζόμενους εργάτες της Μαλαματίνα, της Alumil, των ντελιβεράδων της e-food, τους εργαζόμενους γονείς μας που ματώνουν για να σπουδάσουμε. Αύριο στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική αίθουσα
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
Υποχρεωτικές δράσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια φέρνουν τους μαθητές πιο κοντά στον τόπο και την κοινωνία τους
Όταν η Τοπική Ιστορία μπαίνει στην τάξη: Οι «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στα σχολεία
εκπαιδευτικοι
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
Με αφορμή το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων στην Τρίπολη (16 Ιανουαρίου 2026)
Οι «σπασμένες φλέβες» των διώξεων – Το πρώτο πειθαρχικό νεοδιόριστων και το μήνυμα φόβου
istoria.jpg
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.
Όταν δεν καταλαβαίνεις τι διακυβεύεται στην «Αντιγόνη» ή στον Θουκυδίδη, δεν φταις εσύ· φταίει ο τρόπος που σου τα δίδαξαν.
Μικέλα Χαρτουλάρη: Όταν η Ιστορία «σταματά» πρακτικά στο 1922, δεν έχουμε απλώς κενά γνώσης· έχουμε αδυναμία κατανόησης του παρόντος.