kapodistriako
To τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποχαιρετά τον καθηγητή Στρατή Κυριακίδη

Το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του Στρατή Κυριακίδη, Ομότιμου Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

«Αφοσιωμένος δάσκαλος και ακαταπόνητος ερευνητής ο Στρατής Κυριακίδης συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση των λατινικών σπουδών στη χώρα μας και με τις εμπεριστατωμένες και πρωτότυπες μελέτες του κέρδισε επάξια τη διεθνή αναγνώριση στον τομέα της Λατινικής Φιλολογίας», αναφέρουν στο ψήφισμά τους και συμπληρώνουν πως «με την απλότητα, την ταπεινοφροσύνη, τη γενναιοδωρία, το χιούμορ, την αξιοπρέπεια και το ήθος του ενέπνευσε γενιές φοιτητών και φοιτητριών του και αποτέλεσε υπόδειγμα πανεπιστημιακού δασκάλου και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Το κενό που αφήνει στην επιστήμη της Φιλολογίας είναι δυσαναπλήρωτο».

Το Τμήμα εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στους οικείους του και αποφασίζει τη δημοσιοποίηση του παρόντος ψηφίσματος στον Τύπο και στην ιστοσελίδα του Τμήματος και την αποστολή του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και πτώση θερμοκρασίας