vote εκλογές
«Με αποφασιστικότητα στην εκλογική μάχη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Μήνυμα  των πρώην προέδρων της ΟΛΜΕ Ελένης Ζωγραφάκη και Θέμη Κοτσιφάκη

Την ώρα που ο κλάδος μας βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε συνάδελφο πως κι εμείς, συνδικαλιστές και πρώην πρόεδροι της ΟΛΜΕ, που συνδέσαμε την εκπαιδευτική μας ζωή επί δεκαετίες με τους αγώνες και τη δράση της Ομοσπονδίας μας και των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ), συμπαραστεκόμαστε ηθικά και στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις αποφάσεις και τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Σε κάθε σημαντική εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα κεντρικό διακύβευμα, που δεν είναι πάντα το ίδιο. Στις προηγούμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια το βασικό διακύβευμα ήταν να δοθεί ένα ηχηρό χαστούκι στην αυταρχική πολιτική Μητσοτάκη – Κεραμέως και στις πρακτικές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Και ο κλάδος μας απάντησε θετικά με ένα υπερήφανο 97% υπέρ της αποχής, δηλώνοντας πεντακάθαρα τη βούλησή του και καταδικάζοντας οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια πρακτική.

Στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση όμως, μετά από όλα όσα μεσολάβησαν στο μεταξύ διάστημα, με τα “δοτά” μέλη, την προϊούσα υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων και τελευταία με τις αποφάσεις άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, το βασικό διακύβευμα είναι αρκετά διαφορετικό.

Είναι:

  • αν θα διατηρήσουμε μια σπίθα, έστω, διαφάνειας και δημοκρατίας στην αντιδημοκρατική και αυταρχική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων στη δεδομένη συγκυρία
  • αν θα υπάρχει μια ισχυρή φωνή του κλάδου, μια αποφασιστική έκφραση της συλλογικότητάς μας, όπως για δεκαετίες υπήρχε στο παρελθόν, στα υπηρεσιακά συμβούλια
  • αν θα έχεις τον “δικό σου άνθρωπο”, κεντρικά και τοπικά, που θα υπερασπίζεται με σθένος, δημοκρατική συνείδηση, αντικειμενικότητα και αμεροληψία, το δίκιο σου απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία.

Είναι, τελικά, να πάρουμε πίσω τους αιρετούς που μας ανήκουν, τους αιρετούς που ανήκουν στον κλάδο, σε μια προοπτική να διευρύνουμε τη συμμετοχή και τη δημοκρατία σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων.

Αυτές ήταν πάντοτε οι επιδιώξεις των αιρετών των ΣΥΝΕΚ στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτές προβάλλονταν ως επιδιώξεις των αιρετών εκπροσώπων και άλλων παρατάξεων του προοδευτικού και αριστερού χώρου, που συμμετείχαν τότε στις εκλογικές διαδικασίες και στα όργανα, και σήμερα τις ξεχνούν και προτείνουν την αποχή.

Με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος θα δοθεί και η αυριανή μάχη.

Και, να είσαστε βέβαιοι, το κίνημα θα βγει πιο ενωμένο, πιο δυνατό, πιο αποφασιστικό από αυτή. Με τους δικούς του εκπροσώπους. Εκπροσώπους που θα σέβονται τη δημοκρατία και τη συλλογικότητα, και θα είναι το αυτί και η φωνή του οργανωμένου κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η φωνή της συλλογικότητας και της δημοκρατίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου