Φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και μέλη ενώσεων γονέων.
Βασικά αιτήματα ήταν η ισχυροποίηση και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, σε κάθε βαθμίδα.
Τα σημεία των κινητοποιήσεων
Στην αρχή οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν ενώπιον του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) συνάντησαν πορεία μαθητών και συλλόγων γονέων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.
Η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο (υπουργείο Μακεδονίας Θράκης), όπου οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με αιτήματα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη δημόσια παιδεία, αναβάθμιση των πανεπιστημιακών υποδομών, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
Παράλληλα, στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκινώντας από εκεί διαφορετική πορεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές
Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom